Justiție în stil moldovenesc: Șor se plimbă prin Europa, Chirtoacă este reținut! #MoldovaEpocaDePiatră

0
3094

Justiția moldovenească are soiul propriu. Selecția procurorilor este realizată în funcție de criterii pe care nu le întâlnești în codurile civilizate.

Ilan Șor, primarul Orheiului, care și-a semnat singur sentința de condamnare pentru vreo 10 ani, pentru că a recunoscut că este implicat în jefuirea țării alături de Filat, este liber ca pasărea cerului. Edilul a fost în Europa! Dar, stați pe pace, se pare că Europa nu l-a primit. Liderul Partidului Popular European, Joseph Daul, afirmă că nu a existat nici un contact oficial sau întâlnire oficială între conducerea Partidului Popular European şi Ilan Șor. „Partidul Popular European nu are nimic în comun cu Ilan Shor, nici politic, şi nici nu împărtăşim aceleaşi valori ale partidului de stânga şi populist al lui Shor. După ce justiţia din Moldova l-a găsit vinovat de spălare de bani şi fraudă bancară, Ilan Shor trebuie să-şi ispăşească pedeapsa pentru că a furat de la poporul moldovean”, a declarat Joseph Daul. „În cele din urmă, principalul beneficiar al vizitei lui Shor la Parlamentul European este Plahotniuc, care încearcă să discrediteze Partidul Popular European pentru poziţia sa intransigentă cu privire la încercările autorităţilor moldovene de a submina democraţia din Moldova”, a adăugat liderul PPE.

Pe de altă parte, primarul general al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, la care nu i se pot încă lămuri probele de care este învinuit, a fost plasat în arest la domiciliu, fără drept de a părăsi țara, a fost suspendat urgent din funcție și la fel de foc automat i se organizează un referendum de demitere din funcție.

Și avem un al treilea caz, primarul celui mai important oraș din nordul republicii, Bălți, Renato Usatîi. Care, a plecat din țară și nu s-a mai întors.

#MoldovaEpocaDePiatră