Teo Cârnaț și Victor Strătilă, au picat testul cu detectorul de minciuni

0
121

Autoritatea Națională de Integritate rămâne în continuare fără șef, asta pentru că ambii candidații, atât Teodor Cârnaț, cât și Victor Stătilă, au picat proba la poligraf, scrie ZN.

Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul ședinței ANI, unde membrii ANI au verificat testele de integritate primite de la CNA, care au fost efectuate asupra ambilor candidați.

„Consiliul de Integritate a examinat rapoartele de evaluare la care au fost supuși ambii candidați. Constatăm că ambii candidați nu au susținut proba de poligraf și prin urmare nu pot fi incluși în procedura de validare a concursului pentru funcția respectivă”, a declarat președintele ședinței, Serghei Ostaf.

Potrivit Ziarului de GardăComisia pentru proba de interviu din cadrul Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) anunța anterior că a audiat cei doi candidați la funcția de președinte al ANI, pe Victor Strătilă și Teodor Cârnaț.  La fel ca și la proba scrisă, Cârnaț a ieșit învingător, cu 24,5 puncte, în timp ce Victor Strătilă a acumulat 21,8 puncte. La proba scrisă, Teodor Cârnaț a primit din partea membrilor Comisiei de concurs 16,1 puncte, devansându-l pe Victor Strătilă, singurul său rival, care a obținut 12,1 puncte. În total, Teodor Cârnaț a acumulat 43 de puncte, iar Victor Strătilă – 33,9 puncte.