Sportivul Valeriu Munteanu; Politicianul liberal a reușit o nouă performanță personală

0
1875

Vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, fost Ministru al Mediului, demonstrează tot mai des cât de mult iubește mișcarea și sportul, informează voceabasarabiei.md.

După ce a participat la Maratonul Nisipului de la Constanța, dar și la Semi-maratonul Internațional de la Chișinău, politicianul a finalizat cu bine, în premieră, o cursă de maraton clasic, de 42 de km și 195 de metri.

Obiectivul pe care l-am stabilit anul trecut (şi pe care mi l-am dorit de 20 de ani) era să reuşesc să alerg un maraton deplin — #42km, iar dacă ai cu 15 kg mai multe decât este norma şi nu reuşeşti să alergi decât 5 km, obiectivul poate fi considerat destul de îndrăzneţ.
După ultimul exerciţiu de acum două săptămâni, când am parcurs, alături de câteva mii de participanţi, distanţa de semi-maraton (21 km) la Chisinau International Marathon, astăzi am punctat, la Bucureşti, atingerea obiectivului primar — am alergat cei 42.195 m ai unui maraton complet. Odată cu trecerea liniei de sosire, după 4 ore 22 min, am înţeles că nu există obiective irealizabile, cât timp depui eforturi susţinute şi nu cedezi în faţa greutăţilor sau a tentaţiilor, lucru valabil în toate aspectele vieţii… inclusiv în politică. Pe parcursul ultimului an, am participat în mod constant, alături de cei mai buni prieteni, la mai multe competiţii sportive progresive, inclusiv alergări pe diferite condiţii meteo, la diferite altitudini, pe diverse terenuri şi localităţi. #42km #4h22m„, a declarat Munteanu la finalul cursei.