Cine avea grijă de siguranța noastră? Fostul șef al Inspectoratului General de Poliție, Ion Bodrug, cercetat pentru contrabandă cu arme

0
190

Fostul șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Ion Bodrug, a fost anunțat în căutare internațională, fiind cercetat într-un dosar de contrabandă cu arme. Bodrug ar fi săvârșit acțiunile ilegale încă în perioada când se afla la conducerea Poliției Naționale, notează deschide.md.

Procurorul-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Nicolae Chitoroagă, a specificat că mandatul de arest pe numele lui Bodrug a fost emis vineri, 27 octombrie, iar astăzi, 31 octombrie, acesta a fost anunțat în căutare internațională.

„Ion Bodrug ar fi organizat trecerea ilegală peste frontiera de stat a 6 sau 7 pistoale. Armele de foc erau destinate unor persoane din Ucraina. Acest lucru se întâmpla în perioada când era șef al Poliției Naționale. Astfel, suspectul s-a ocupat de organizarea trecerii ilegale a armelor de foc peste frontiera estică a țării”.

Organul de urmărire penală cunoaște unde se află Bodrug și urmează să ceară extrădarea lui. Ion Bodrug a fost demis de la IGP în martie 2015, în urma mai multor percheziții. Ulterior, funcția a fost preluată interimar de Gheorghe Cavcaliuc.