Valeriu Munteanu, despre vizita lui Dodon la Vatican: „S-a cățărat din nou pe amvon, profanând cele sfinte…”

0
146

Vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a analizat vizita lui Igor Dodon la Vatican. Liberalul îl critică din nou despre felul în care șeful statului s-a comportat în raport cu locurile sfinte.

În cadrul vizite-i sale la Roma, (ne)președintele Igor Dodon după ce a mers pentru a face poze de arhivă cu capul Bisericii Romano-Catolice, Papa Francisc, s-a dus și la o biserică ortodoxă.

Pentru ași demonstra atașamentul față de imperialismul velicorus, acesta, a ales cu bună știință o biserică din cadrul Patriarhiei Ruse, „SfântaMarea Muceniță Ecaterina” de la Roma, unde citez din postarea de pe Facebook a lui Dodon: „Liturghia a fost oficiată de conducătorul parohiilor ortodoxe din Italia, Episcopul Matei (care în varianta de limbă rusă a lui Dodon este „епископ Матфей”, nu face omul deosebire între Matei și Maftei..). 

Dodon minte și de această dată, episcopul Maftei este decât conducătorul Episcopiei Bisericii Ortodoxe Ruse în Italia, pe când în această țară latină activează și Episcopia Bisericii Ortodoxe Române, cu mai multe biserici în zona Romei, dar Dodon, din păcate, a preferat o biserică unde i s-a oferit amvonul, pentru a vorbi în limba rusă.

Apropo, (și) pentru Igor Dodon, vicarul Episcopiei Ortodoxe Române în Italia este românul, basarabeanul nostru, Arhimandritul Atanasie Rusnac…