Miniştrii apărării din NATO discută încălcarea tratatului INF de către Rusia

0
111

Miniştrii apărării din statele membre NATO, reuniţi la Bruxelles, au discutat despre încălcarea de către Rusia a tratatului privind controlul armamentului şi despre modalităţile de a determina Moscova să îl respecte, a declarat joi secretarul american al apărării James Mattis, citat de Reuters.

”Avem convingerea fermă că ruşii au încălcat Tratatul privind forţele nucleare intermediare (INF)”, a spus Mattis într-o conferinţă de presă cu ocazia reuniunii miniştrilor apărării din ţările aliate, desfăşurată miercuri şi joi la Bruxelles.

Oficialul american a adăugat că există temeri în creştere legate de nerespectarea tratatului INF de către Moscova şi a subliniat că obiectivul este nu ca Rusia să părăsească pactul, ci mai degrabă ca ea să se conformeze prevederilor acestuia.

În prima zi a reuniunii NATO, miniştrii apărării s-au concentrat pe postura nucleară a Alianţei în contextul evoluţiilor din mediul strategic de securitate, precum şi pe stadiul implementării deciziilor Summitului de la Varşovia. Agenda discuţiilor de joi cuprinde evoluţiile situaţiei de securitate din Afganistan şi a contribuţiilor aliaţilor la misiunea Resolute Support.