INVESTIGAŢIE „Ziarul de Gardă”: Case de MILIOANE şi bijuterii pe PATRU ROŢI ale angajaţilor de la Centrul Naţional Anticorupţie

0
111

Cu salarii lunare de circa 20 de mii de lei, majoritatea şefilor din cadrul Centrului Național Anticorupție, instituţie abilitată să combată corupţia, conduc bolizi de lux şi locuiesc în case sau apartamente spaţioase, care costă milioane de lei, scrie o investigație realizată de Ziarul de Gardă.

Publicaţia de investigaţie a scanat declaraţiile de avere şi interese depuse de angajaţii Centrului Naţional Anticorupţie în ultimii ani şi prezintă averile deţinute de aceştia, cele declarate, dar şi cele pe care angajaţii instituţiei au evitat să le indice în declaraţii.

Vasile Şarco este şeful Serviciului prevenirea şi combaterea spălării banilor. În 2016, acesta a încasat lunar, pentru realizarea atribuţiilor de serviciu, câte 20 de mii de lei. Soţia sa, Diana, angajată în cadrul Direcţiei Juridice a Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, a avut, lunar, un salariu de 15,6 mii de lei. Nu a fost însă întotdeauna aşa. În 2012, de exemplu, soţii Şarco ridicau salarii lunare de 6 şi 7 mii de lei. Chiar şi cu acele salarii, în 2013, ei au reuşit să finalizeze construcţia a două imobile de lux la Bubuieci, mun. Chişinău, pe terenuri pe care le-au cumpărat în 2006.

Primul imobil, cu două niveluri, se înalţă pe un teren cu o suprafaţă de 8 ari care a intrat în posesia soţilor Şarco în 2006, în urma unui contract de vânzare/cumpărare.

Alte detalii la acest subiect găsiţi pe zdg.md.