„Silvia Radu confundă gestionarea unei instituții publice cu un business privat”

0
315

„Silvia Radu confundă gestionarea unei instituții publice cu un business privat”, a declarat pentru UNIMEDIA directorul executiv al Asociației Presei Independente, Petru Macovei. Cel din urmă, a făcut referire la dispoziția semnată de către primarul interimar al capitalei, prin care vrea să le interzică subalternilor să comunice cu reprezentanții mass-media.

„Ar fi cazul să i se amintească că o instituție publică este obligată prin lege să asigure transparență”, a adăugat directorul API.

„Intuiesc că dna Radu confundă gestionarea unei instituții publice cu un business privat. Ar fi cazul să i se amintească că o instituție publică este obligată prin lege să asigure transparență, inclusiv în ce privește comunicarea interdepartamentală și comunicarea cu instituțiile mass-media. Primăria nu este firmă privată a dnei Radu și nici a altui politician, deci nu poate fi gestionată dupa modelul „Eu îs șefa, nu-ți place – ieși afară!” sau „Eu voi decide care informație va fi oferită presei și care nu!”. Este o abordare sovietică a gestionarii afacerilor publice care va face mai mult rău decât bine primariei mun. Chisinau”, a declarat directorul Executiv al Asociației Presei Independente, Petru Macovei.
Menționăm că, edilul interimar, Silvia Radu, a semnat o dispoziție săptămâna trecută, prin care vrea să le interzică funcționarilor de la Primărie să comunice cu reprezentanții mass-media. Potrivit documentului, dacă jurnaliștii vor avea întrebări la șefii de Direcții cu privire la activitatea structurilor municipale, vor putea să le adreseze prin intermediul ofițerului de presă al Primăriei Chișinău, Vadim Brînzaniuc.