Schimb de replici tăioase între Donald Trump și premierul britanic, Theresa May

0
65

Donald Trump a iscat din nou o adevărată furtună mediatică după ce a republicat pe contul său de Twitter niște clipuri cu mesaj antimusulman preluate de la o organizație de extremă-dreapta. Polemica a depășit însă granițele americane și a provocat și o înfruntare diplomatică, foarte rară, între Statele Unite şi cel mai apropiat aliat al lor, Regatul Unit, relatează AFP, citată de News.ro

Premierul britanic Theresa May a catalogat repostarea pe Twitter a videoclipurilor antimusulmane provenind de la gruparea de extremă dreapta britanică Britain First drept „o eroare”. Donald Trump a răspuns aspru, miercuri seara, criticilor premierului britanic: ”@theresa_may nu-și îndrepta atenția asupra mea, concentrează-te asupra terorismului islamic radical distrugător din interiorul Regatului Unit. În ceea ce ne privește, noi stăm foarte bine!”, a scris Donald Trump într-un tweet adresat premierului Regatului Unit, aliatul istoric al Statelor Unite.

Numai că, la fel cum s-a mai întâmplat o dată chiar în cazul fiicei sale, Ivanka Trump, Donald Trump a greșit adresa destinatarului mesajului. Theresa May, scrisă prima dată ca @theresamay, nu este premierul Marii Britanii, ci este Theresa Scrivener, care nu are decât șase urmăritori pe Twitter.  Adevăratul destinatar, premierul britanic Theresa May, are contul de Twitter scris @theresa_may și are 419.000 de urmăritori.

Donald Trump și-a dat seama de greșeală după 20 de minute și a corectat mesajul, scrie Daily Telegraph.