Tinerii liberali au venit cu un apel către toți cei care simt românește să participe sâmbătă la Marșul Unirii

0
171

Tinerii liberali au venit cu un apel către toți cei care simt românește să participe sâmbătă, 2 decembrie, la Marșul Unirii, organizat cu ocazia aniversării a 99-a de la Marea Unire. Totodată, aripa tânără a PL a lansat un concurs literar: „De ce iubești România”. Câștigătorii vor fi desemnați pe 24 decembrie, transmite IPN.

Liderul Clubului liceenilor liberali, Vlad Stratan, a spus că concursul este divizat în trei secțiuni: fotografie, eseuri și poezie. Condițiile de participare la concurs pot fi accesate pa pagina de Facebook a Partidului Liberal și a Clubului liceenilor liberali.

La rândul său, președintele organizațiile studenților liberali, Ion Purice, a felicitat toată junimea din Moldova cu ocazia zilei tuturor românilor – 1 decembrie. „Gândurile noastre sunt către România și Marea Unire. Unirea ar trebui să se întâmple în fiecare zi. În acest context, le mulțumesc celor ce luptă pentru unirea neamului românesc, dar despre unire și valorile românești ar trebui să vorbim în fiecare celulă a societății. Să nu uităm că doar uniți pentru unire vom putea realiza unirea”, a mai spus Ion Purice, care a făcut apel către toți cei care simt românește să participe la Marșul Unirii.

La acțiune va participa aripa tânără a PL, studenții și liceenii vor veni la marș cu drapele tricolore.

Președintele tineretului PL, Ion Cebanu, a menționat că trebuie să mulțumim înaintașilor noștri care au făcut posibilă Marea Unire, un eveniment important pentru neamul românesc. „Întâi decembrie este punctul culminant pentru fiecare român. Orice român care simte românește nu are dreptul să treacă cu vederea acest eveniment”, a notat Ion Cebanu, reiterând apelul de participare la Marșul Unirii care va începe sâmbătă, la ora 14.00, în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală.

Este un îndemn la manifest al idealului românesc, al dreptului istoric de reintegrare în statul mare românesc, a menționat Ion Cebanu.