Dorin CHIRTOACĂ se adresează structurilor internaţionale

0
594

Primarul oraşului Chişinău, prim-vicepreşedinte al Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a cerut ajutorul structurilor europene şi internaţionale. Chirtoacă a postat pe pagina sa de Facebook o scrisoare în limba engleză, în acest sens.

Edilul de Chişinău aminteşte că, în pofida eşuării referendumului din 19 noiembrie, el nu a fost restabilit în funcţie, în timp ce urmărirea penală la care a fost supus s-a transformat într-o farsă.

„Referendumul nu a fost validat, deoarece participarea a fost de 17,5%, de două ori mai mică decât pragul de 33%. Pentru demiterea mea au votat 93 de mii de cetăţeni, iar în timpul ultimelor alegeri locale, în anul 2015, mi s-au exprimat 163 de mii de voturi şi am câştigat alegerile”, le-a prezentat el străinilor reuşitele sale.

Primarul Capitalei a mai menţionat că în ultimele două săptămâni s-au desfăşurat noi alegeri locale în 10 localităţi din Republica Moldova şi toate au fost câştigate de Partidul Democrat din Moldova. El consideră că aşa-numitul primar interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a luat decizii abuzive, care limitează mass-media pentru a comunica cu departamentele primăriei, scrie infotag.md.

„De asemenea, au fost respinşi abuziv doi şefi de departamente”, a mai scris Chirtoacă, relatând partenerilor externi şi despre ultimul scandal cu privire la instalarea Pomului de Crăciun din centrul Capitalei. Funcţionarul a spus că societatea este indignată de tăierea ilegală a copacului din Chişinău. El a amintit că primarul oraşului Taraclia a fost arestat şi condamnat, din cauza tăierii unor copaci, iar alţii, pentru asemenea acţiuni, nu sunt supuşi la nicio pedeapsă, mai scrie sursa citată.

Chirtoacă şi-a exprimat indignarea pentru faptul că Silvia Radu îi acuză pe liberali de sabotaj.

„Prin câte umilinţe am fost nevoit să trec: intrarea brutală în viaţa mea privată, acuzaţiile false şi încercările de a mă discredita, sabotajul activităţii mele de către guvern. De ajuns!”, şi-a conchis el mesajul, accentuând însă că, în calitate de primar ales, el este dispus să-şi îndeplinească datoria faţă de locuitorii Chişinăului imediat ce va fi declarat nevinovat.