VIDEO || Saakașvili, REŢINUT de Serviciul de Securitate al Ucrainei. Au avut loc încăierări între forțele de ordine și susținători

0
114

În dimineața acestei zile, angajații Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) au patruns cu forța în apartamentul fostului guvernator al regiunii Odesa și liderul „Mișcării forțelor noi“ Mihail Saakasvili, a anunțat  David Sakvarelidze, fostul adjunct al procurorului general al Ucrainei. Tot el precizeaza pe Facebook ca Saakașvili a fost reținut.

Pe scara blocului și lângă domiciliul politicianului s-au adunat susținătorii sai, care au negociat cu forțele speciale SBU. Potrivit RIA „Novosti“, între acestia și forțele speciale au izbucnit încăierari.

Politicianul s-a refugiat pe acoperișul blocului sau.

Corespondentul postului de televiziune „112 Ukraina“ a raportat că, aflat pe acoperiș, Saakașvili a cerut reprezentanților SBU să nu se apropie.

Totodata, ex-președintele Georgiei striga de pe acoperis ca președintele Ucrainei Petro Poroșenko este un hoț, îndemnând suporterii să nu permită forțelor de ordine sa-l ”răpeasca”. „Poroșenko este un hoț, Poroșenko este un trădător al poporului. Indiferent ce mi se intampla, chem poporul sa iasa in strada și să continue să lupte … Va implor ucraineni nu permiteti sa fiu rapit, nu permiteți fărădelegea și hotia lui Poroșenko și a gaștii lui ..! ” – ar fi strigat Saakașvili de pe acoperiș.

Corespondentul postului de televiziune ucrainean TSN- „1 + 1“ a relatat ca Saaakasvili a amenintat ca se arunca de pe acoperis daca fortele de ordine se ating de el.