ULTIMA ORĂ: Regele Mihai a murit. Majestatea Sa avea 96 de ani

0
70

Doliu în Româmia. A murit Regele Mihai. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de Familia Regală a României. Primele date despre deteriorarea stării de sănătate a Majestății Sale au fost făcute publice anul trecut, pe 2 martie. Potrivit mesajului video transmis atunci de Andrew Popper, membru în Consiliul Regal, Regele Mihai I fusese diagnosticat cu carcinom epidermoid  metastazant şi leucemie cronică.

Vestea  morții regelui Mihai a fost confirmată de Casa Regală. Regele Mihai a murit la ora 13.00, ora României.

Potrivit Biroului de Presă al Majestății Sale, la ora 19.00, Custodele Coroanei, Principesa Margareta, va face o declarație de presă.

Trupul neînsuflețit al regelui Mihai va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi, pentru două zile, în Sala Tronului la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Regele Mihai a murit la reședința din Aubonne

Majestatea Sa se afla la reședința din Aubonne împreună cu principesa Maria, care a mers acolo încă de la sfârșitul săptămânii trecute.

Medicii au considerat prea riscantă deplasarea Majestăţii Sale la spital, așa că au luat decizia ca o amplă echipă să îl supravegheze permanent în reşedinţa din Aubonne.

Pe 6 noiembrie anul acesta, Familia Regală a anunțat că starea generală a Regelui Mihai s-a agravat. Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au mers în Elveția de urgență. A doua zi, Regele Mihai a primit Sfânta Împărtășanie de la trimisul ÎPS Mitropolitului Iosif.

Pe 25 octombrie, Regele Mihai I a împlinit 96 de ani.