La Chişinău a fost deschis Oficiul de Legătură NATO

0
77

Oficiul de Legătură NATO a fost deschis la Chişinău, în prezenţa şefului-adjunct NATO, Rose Gottemoeller.

Oficiul de legătură NATO își propune să ajute Republica Moldova în programe ca: distrugerea minelor de teren și chemicalelor periculoase, inclusiv a pesticidelor; dezvoltarea telemedicinei; dezvoltarea capacității de apărare a țării împotriva atacurilor cibernetice; combaterea corupției și impulsionarea rolului femeilor în domeniul de apărare și securitate.

„Neutralitatea Moldovei nu înseamnă că nu putem fi parteneri”, a mai adăugat Secretarul general adjunct și a spus că NATO are o experiență largă de lucru cu țări care își păstrează neutralitatea militară, ca Suedia sau Finlanda.

Pavel Filip, la rândul său, a spus că Republica Moldova își proprune să fie mai aproape de NATO și de standardele organizației, „fără a aduce prejudiciu neutralității țării”. „Paza bună trece primejdia rea”, a adăugat premierul, scrie unimedia.info.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a organizat o acțiune de protest față de deschiderea oficiului de legătură NATO la Chișinău. Aceștia spun că deschiderea unui astfel de birou la Chișinău, pun în pericol neutralitatea Republicii Moldova.