Socialiștii își îndeamnă susținătorii să fie pregătiți „să vină masiv la Chișinău pentru a elibera țara”

0
149

Conducerea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) consideră că actuala majoritate parlamentară a întreprins o nouă tentativă de a „captura puterea absolută” în R. Moldova, după ce Curtea Constituțională a decis suspendarea președintelui Igor Dodon pentru acțiunea de numire a noilor membri ai Cabinetului Filip. Mai mult, socialiștii își îndemnă susținătorii să fie pregătiți de „o mobilizare generală”, iar atunci când vor fi chemați de Igor Dodon să vină masiv la Chișinău, scrie Ziarul Național.

„PSRM se pronunță împotriva unei noi tentative a majorității de la guvernare de a captura puterea absolută și de a suspenda președintele ales de popor, prin intermediul Curții Constituționale de „buzunar”. În condițiile actuale de manipulare și provocare din partea guvernului ilegal, precum și a interpretării abuzive a Constituției, doar poziția clară și fermă a șefului statului poate proteja interesele cetățenilor R. Moldova și ale întregului stat”, se arată într-o declarație făcută astăzi de PSRM, imediat după ce președintele interimar al R. Moldova, Andrian Candu, a primit jurămintele noilor vicepremieri și miniștri.

Socialiștii mai spun că susțin decizia președintelui Igor Dodon de a se opune aprobării „candidaților compromiși la cele mai înalte funcții în stat, precum și promovării legilor antinaționale”.

„La primele ședințe plenare ale sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, PSRM va veni cu inițiativa de a introduce moțiunea de cenzură contra noilor membri ai Guvernului care au fost numiți în funcție fără a ține cont de normele constituționale. Partidul Socialiștilor condamnă categoric atacul guvernării nelegitime asupra libertății cetățenilor R. Moldova la informare, aceste acțiuni fiind în contradicție cu documentele naționale și internaționale cu privire la drepturile omului”.