Pe 4 martie, la Bălţi, va avea loc REFERENDUMUL privind soarta primarului Renato Usatîi

0
39
foto: moldova.org

A fost stabilită data referendumului din municipiul Bălți. Consilierii municipali de de acolo au votat proiectul de decizie cu privire la desfășurarea referendumului local, care va avea loc pe data de 4 martie. 

Decizia finală urmează să fie aprobată de Comisia Electorală Centrală care va stabili şi dacă procesul de vot a avut loc fără încălcări. Propunerea de a organiza un referendum a venit chiar de la Renato Usatîi. Nu pentru că şi-ar dori să plece din funcţie, ci pentru că vrea să demonstreze guvernării că se bucură de încrederea societăţii.

Usatîi şi consilierii Partidului Nostru acuză guvernarea că face presiuni asupra lor prin instituţiile de drept. Şi tocmai din acest motiv, de câteva zile, aceştia au declarat greva foamei. Scandalul a pornit de la gunoiul din Bălţi care nu a fost evacuat din cauza unui conflict cu firma specializata.

Pentru că au intervenit autorităţile centrale, Usatîi a acuzat guvernarea de la Chişinău că prin astfel de acţiuni ar intenţiona să-l dea jos de la Primărie. Guvernul nu a comentat aceste acuzaţii.