???? Plahotniuc: ”Succesul proiectului nostru de ţară se măsoară şi prin evoluţia economiei, posibilă datorită stabilităţii şi deschiderii noastre către mediul de afaceri”

0
104

Preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a avut o întrevedere cu ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova, Dusan Dacho.

În cadrul întâlnirii, liderul PDM a prezentat ambasadorului viziunea partidului referitoare la continuarea parcursului european al ţării noastre şi consolidarea unei noi coaliţii pro-europene după alegerile parlamentare din acest an.

Succesul proiectului nostru de ţară se măsoară şi prin evoluţia economiei, posibilă datorită stabilităţii şi deschiderii noastre către mediul de afaceri”, a subliniat preşedintele PDM.

Totodată, acesta a afirmat că mizează în continuare pe sprijinul partenerilor internaţionali şi a accentuat faptul că PDM doreşte consolidarea relaţiilor Republicii Moldova cu Slovacia, având în vedere şi contextul  preluării preşedinţiei OSCE de această ţară, la începutul anului viitor. În cadrul întrevederii a fost adusă în discuţie şi evoluţia înregistrată de ţara noastră în dosarul transnistrean: ”Parteneriatele solide și dialogul ne-au ajutat, în ultimii doi ani, să construim relații bune cu partenerii noștri externi, să scoatem Moldova din izolare și din situația dificilă în care se afla. Slovacia a fost mereu alături de țara noastră, atât prin asistența oferită, cât și prin sprijinul important, acordat Parteneriatului Estic. I-am mulțumit Excelenței Sale, Ambasadorul Slovaciei Dusan Dacho pentru prietenie și sprijin. Apreciez viziunea sa pragmatică și îi sunt recunoscător pentru modul constructiv în care abordează activitatea guvernării și evoluțiile din țara noastră.”

La rândul său, ambasadorul Slovaciei a remarcat progresele economice pe care le-a făcut în ultimii doi Republica Moldova şi a declarat faptul că încurajează ”implementarea reformelor în spiritul european”.

De asemenea, ambasadorul Dusan Dacho a manifestat deschidere pentru acordarea suportului în procesul de soluţionare a situaţiei transnistrene, în sensul apropierii celor două maluri ale Nistrului.