Descoperă oportunitățile programul Erasmus+

  0
  1513
  Erasmus+

  Programul Erasmus+ este creat de Uniunea Europeana și gestionat de Comisia Europeană, de Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA), de Agenții Naționale din Țările de Program și de Oficii Naționale în Țările Partenere. Cu un fond de 14,7 miliarde de euro acest program oferă posibilitatea a peste 4 milioane de europeni să studieze și să dobândească experență internațională.

  Scopurile acestui program sunt integrarea studenților în câmpul muncii, dar și obiectivele cadrului strategic al UE pentru educație și formare. De asemenea, promovarea dezvoltarii durabilă a partenerilor săi în domeniul învățământului superior. Unele din cele mai abordate probleme de Erasmus+ sunt reducerea șomajului în rândul tinerilor, educarea adulților (în special pentru noile abilități cerute de piața muncii), încurajarea tinerilor să ia parte la democrația europeană, sprijinirea inovării, cooperării și reformelor, reducerea abandonului școlar, promovarea cooperării cu țările partenere ale UE.

  Avantaje și dezavantaje

  Programul Erasmus+ îți oferă oportunitea de a studia peste hotare obținând mai multe oferte în domeniul locurilor de muncă. Pe parcursul programului îți poți dezvolta aptitudini cât și abilitățile persoanale. Pe lângă aceasta, ai posibilitatea să înveți o nouă limbă la un nivel avansat, vei face cunoștință cu oameni din diferite colțuri ale lumii cu istorii și experiență de viață diferite și îți vei face prieteni internaționali. Insă, studiile peste hotare au și dezajantaje ca de exemplu șocul cultural care poate duce la dezamăgire, lipsa de bani adiționali întrucât fiecare stat are economie și prețuri pe piață diferite, fusuri orare diferite, cursuri universitare diferite și alte modalități de testare universitare, școlare.

  Beneficiarii programului Erasmus+ sunt țările membre ale UE, Republica Macedonia de Nord, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Serbia și Turcia. Republica Moldova nu este exclusă din această listă. În ultimii doi ani aproximativ 2300 de studenți și tineri angajați au participat la programul de schimb internațional Erasmus+.

  Ți-ar putea plăcea și: Petrece un an academic in SUA datorita programului FLEX

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.