Despre noi

Actual.md este primul loc în care mergi când vrei să afli cum societatea moldovenească creionează un viitor mai bun în Republica Moldova.

Știrile noastre îți dau puterea de a lupta cu nedreptatea, de a fi onest cu tine și te fac să te simți parte dintr-o comunitate mai largă.

Valorile echipei și ale muncii noastre:

Avem grijă. Ne pasă unii de alții în echipă, de publicul nostru, de abonații noștri și de întreaga comunitate a proiectelor implementate de Asociația pentru Relaţii Comunitare. Suntem atenți ca fiecare să fie văzut, ascultat sau sprijinit în misiunile personale. Grija dezvoltă empatie, care generează conexiune.
 
Credem în adevăr. Jurnalismul bun, indiferent de formă, e construit din informații documentate și verificate. Credem în căutarea, verificarea și spunerea adevărului, atât în poveștile pe care le spunem, cât și în interiorul organizației.
 
Suntem transparenți. Explicăm deciziile editoriale și organizaționale. Îi ajutăm pe alții cu ce-am învățat, ca să pornească publicații sau alte proiecte. Împărtășim bucuriile, dificultățile și deciziile pe care le-am luat: atât pe cele editoriale, cât și pe cele organizaționale, indiferent de rezultatul produs. Intern, comunicăm deschis, mai ales când luăm decizii care îi pot afecta pe ceilalți.
 
Învățăm împreună. Vrem să spunem cele mai bune povești și să creăm cel mai bun loc în care poți face asta. Ne sprijinim ca să ajungă fiecare să producă cea mai bună muncă pe care o poate produce. Construim un cadru pentru ca fiecare membru al echipei să se dezvolte, să ceară și să primească ajutor și să aibă oportunități de dezvoltare. Învățăm alături de comunitatea noastră, discutând și descoperind nevoi și deslușind lecții din complexitatea situaților și evenimentelor pe care le acoperim.
 
Acționăm și ne implicăm. Vrem ca poveștile noastre să ofere oamenilor unelte și soluții ca să-și poată trăi viața mai bine și să se implice activ în transformarea comunităților lor. Intern, ne încurajăm unii pe alții să fim parte activă a schimbării: avem libertatea să inovăm, să experimentăm, să provocăm starea de fapt, să cerem și să facem lucruri noi.

Se actualizează!