Adunarea Populară a Găgăuziei a adoptat o lege care permite purtarea panglicii Sfântului Gheorghe pe teritoriul Autonomiei

0
1083
Foto - gagauzinfo.md

Adunarea Populară a Autonomiei Găgăuze a adoptat prin vot unanim legea privind ”Simbolurile Victoriei pe teritoriul Găgăuziei”. Aceasta prevede că în zona autonomă este permisă fabricarea și purtarea panglicii Sfântului Gheorghe. Legea a fost adoptată în procedură de urgență, fapt permis de regulamentul Adunării Populare a Găgăuziei, a anunțat autorul proiectului, deputatul Adunării Populare Serghei Cimpoeș, citat de gagauzinfo.md.

Un alt deputat local, Alexandru Dulgher, a declarat că legea a fost adoptată în conformitate cu Codul Găgăuziei și Legea „Cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei”.

//”Trebuie să cunoaștem istoria, să știm câți oameni au murit în cel de-Al Doilea Război Mondial, ca astfel de războaie să nu mai fie niciodată” a declarat Dulgher, vorbind despre scopurile proiectului de lege.

Iar deputatul Adunării Populare de la Comrat, Nicolai Dudoglo, este de părere că, în data de 9 mai, 90 la sută dintre locuitorii din autonomie vor ieși la memoriale purtând panglica Sfântului Gheorghe, așa că legislatorii locali trebuie să protejeze cetățenii prin adoptarea acestei legi. Proiectul a fost adoptat unanim în două lecturi. Anterior, șeful Reprezentanţei Comrat a Oficiului Avocatului Poporului, Svetlana Mironova, a declarat că adoptarea acestei legi este o ”acțiune politică” și a menționat că legile locale ale Găgăuziei nu pot fi deasupra Constituției și legilor R. Moldova. La rândul său, juristul Dmitri Kiseev consideră că documentul adoptat de Adunarea Populară nu va avea putere legislativă pentru polițiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.