Bloomberg: Roman Abramovici a mers la Kiev pentru a încerca reluarea negocierilor dintre Rusia şi Ucraina

0
1033
Foto - ria

Miliardarul rus Roman Abramovici a călătorit la Kiev în încercarea de a relua discuţiile de pace între Rusia şi Ucraina, potrivit Bloomberg.

Potrivit Bloomberg, care citează surse neidentificate, Abramovici s-a întâlnit cu negociatorii ucraineni în încercarea de a salva discuţiile care stagnează. Abramovici, care are legături strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin, a acţionat ca un mediator neoficial între Moscova şi Kiev, scrie mediafax.ro

Abramovici s-a întâlnit cu negociatorii ucraineni pentru a discuta modalităţile de relansare a negocierilor. După ultima rundă de întâlniri faţă în faţă de la Istanbul, la 29 martie – la care Abramovici a participat – au existat puţine semne de progres. Marţi, Putin a declarat că negocierile se află într-un „punct mort” şi a promis că îşi va continua invazia. Zelenski a declarat că descoperirea, în ultimele săptămâni, a dovezilor de crime de război comise de trupele ruseşti staţionate la Bucha şi în alte oraşe din apropierea Kievului a complicat perspectivele negocierilor.

//ACTUALIZAT – Reprezentantul lui Abramovici a negat vizita omului de afaceri la Kiev
Fortune a raportat că Abramovici a călătorit în capitala Ucrainei pentru a „discuta modalități de a reînvia discuțiile” cu Rusia.
Reprezentantul omului de afaceri a numit aceste date incorecte: „Domnul Abramovici nu este la Kiev și nu a fost acolo recent”, relatează rbc.ru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.