Care sunt cele 12 flori și plante binefăcătoare din Biblie

0
222

Oamenii folosesc de mii de ani mai multe plante pentru efectele lor medicinale și culinare. Biblia menționează peste 100 de specii de plante medicinale, cu puteri extraordinare

Biblia prezintă o serie întreagă de plante medicinale, precum și utilizările lor tradiționale. Sunt menționate peste 100 de „ierburi pentru slujirea omului”. Iată, în continuare, câteva sfaturi despre cum te pot ajuta aceste plante și astăzi, transmite Actual.md cu referire la stiri.md.

ALOE VERA

Planta Aloe veraeste folosită de mii de ani. În antichitate, era folosită pentru îmbălsămarea morților, precum și pentru parfum. Este deja renumită pentru folosirea locală în afecțiunile pielii (inclusiv răni, iritații și arsuri), dar și intern, pentru  constipație de exemplu.

Când în Biblie se vorbește despre aloe, se referă la un extract aromat folosit pentru vindecare și îmbălsămare. Astăzi, extractul se folosește pentru arsuri, tăieturi sau iritarea pielii. Atunci când este aplicat, gelul de aloe favorizează vindecarea și are proprietăți anestezice și antibacteriene care măresc fluxul sanguin sau limfatic în vasele mici din jurul plăgii.
Astăzi, aloe este încă utilizată în mod obișnuit pentru a trata arsurile (inclusiv arsurile solare), pentru a vindeca erupțiile și pentru a hidrata pielea. Cercetările preliminare au arătat, de asemenea, că aloe poate ajuta la scăderea zahărului din sânge la diabeticii de tip 2 și la scăderea efectelor leziunilor hepatice cauzate de alcool.

ANASON

În Biblie, în Evanghelia lui Matei, se menționează plata zeciuielii cu anason. Toate părțile plantei de anason au fost folosite în perioada biblică. Semințele, frunzele și tulpina au fost utilizate pentru scăderea febrei, precum și în alte scopuri medicinale. Astăzi, anasonul poate fi folosit pentru a ajuta la digestie și poate fi folosit ca agent anti-flatulență. Este, de asemenea, utilizat cu succes pentru sprijinul alăptării și împotriva paraziților. Ca antispasmodic, anasonul poate fi util pentru tuse și bronșită.

BALSAM

Balsamul din Biblie se referă la o substanță rășinoasă extrem de parfumată extrasă dintr-o plantă. În vremurile biblice, balsamul era considerat extrem de valoros. Balsamul sau balsamul din Galaad a fost numit după regiunea Galaadului. Astăzi, este posibil să găsim diverse uleiuri din plante inspirate din acest balsam biblic.

IERBURI AMARE

„Ei vor mânca carnea în aceeași noapte, prăjită cu foc și o vor mânca cu azimă și ierburi amare.” (Exodul 12: 8) Ierburile amare sunt un termen general folosit pentru mirodenii precum semințe, hrean, andive, pătrunjel și semințe de coriandru. Ierburile amare erau folosite mai ales pentru hrană în Biblie.
Ierburile amare, astăzi, cum ar fi pelinul, sunt cunoscute pentru că ajută la prevenirea și ameliorarea afecțiunilor digestive, cum ar fi dispepsia. Experții teoretizează că ierburile amare sunt capabile să ajute digestia prin capacitatea lor de a crește secrețiile digestive, precum și circulația sângelui în organele abdominale.

SCORȚIȘOARĂ

“Luați următoarele condimente fine: 500 de sicli de smirnă lichidă, jumătate din scorțișoară parfumată, 250 de sicli de calamus parfumat.” (Exodul 30:23)

Scorțișoara, odată considerată mai prețioasă decât aurul, are unele beneficii medicinale uimitoare. Coaja, de unde provine uleiul, a fost colectată în mod tradițional pentru unguente, precum și pentru parfum.
Astăzi, scorțișoara este folosită pentru a ajuta la scăderea nivelului de glucoză din sânge. Datorită proprietăților sale antifungice, este utilizată și în tratamentul natural al infecțiilor cu drojdie. De asemenea, poate ajuta la calmarea stomacului supărat prin ameliorarea gazului.

CHIMEN

Vechii israeliți luau semințe de chimen, le uscau și le foloseau pentru a-și aromă mâncarea.
Astăzi, cercetările au arătat că  semințele de chimen  conțin o substanță numită cuminaldehidă care poate fi utilă în combaterea diabetului. Un studiu publicat în 2017 demonstrează că chimenul negru conține un fitochimic anticancer cunoscut sub numele de timochinonă și timochinona care poate fi considerat un viitor medicament în tratamentul cancerului.

TĂMÂIE

„Când au venit la casă, au văzut copilul cu mama sa Maria și s-au închinat și i s-au închinat. Apoi și-au deschis comorile și i-au prezentat cadouri de aur, tămâie și smirnă.” (Matei 2:11)
Tămâia era folosită în timpul ofrandelor ceremoniale și era considerată un articol de lux.
Astăzi, poate fi utilizată ca agent antiinflamator, analgezic, antidepresiv și sedativ, pe lângă faptul că este o plantă puternică de vindecare. Uleiul de tămâie este cunoscut pentru reducerea stresului și atenuează anxietatea.

USTUROI

Când străbăteau deșertul Sinai, israeliţii au zis: „Ne aducem aminte de peștii pe care îi mâncam în Egipt și care nu ne costau nimic, de castraveți, de pepeni, de ceapă și de usturoi“ (Numeri 11: 5)
Usturoiul a fost folosit atât ca hrană, cât și ca medicament în multe culturi de mii de ani, datând din momentul construirii piramidelor egiptene.
Astăzi, usturoiul este folosit pentru a stimula sistemul imunitar și pentru a ajuta la prevenirea bolilor de inimă. De asemenea, se știe că are efecte utile asupra hipertensiunii și asupra colesterolului ridicat. Consumul de usturoi în mod regulat poate ajuta la prevenirea formării cancerului în organism.

ISOP

„Curăță- mă cu isop și voi fi curat: spală-mă și voi fi mai alb decât zăpada”. (Psalmul 51: 7)
Isopul este o plantă cu miros dulce din familia mentei. A fost folosit în multe ritualuri ceremoniale ale israeliților, deoarece isopul însemna de obicei o curățire interioară.
Un studiu de cercetare demonstrează modul în care isopul poate fi un aliment util pentru hiperglicemie. Isopul este bun și în unele afecțiuni respiratorii. Este un expectorant și îmbunătățește problemele respiratorii, cum ar fi astmul, tuse și bronșită. Ceaiul cald de isop poate fi folosit și ca lichid de gargară pentru durerile de gât.

MUȘTAR

Una dintre cele mai faimoase parabole ale lui Isus a fost despre sămânța de muștar. Acest lucru se poate datora faptului că muștarul a crescut atât de abundent în Palestina.
Astăzi, semințele de muștar au fost studiate pentru posibilele sale proprietăți anti-cancer. Mai exact, semințele de muștar conțin un compus numit aloti izotiocianat (AITC), iar cercetările efectuate pe animale au arătat că pulberea de semințe de muștar bogată în AITC „inhibă puternic dezvoltarea și progresia cancerului vezicii urinare”.

MIR

„Dacă trebuie să fie așa, atunci faceți acest lucru: luați câteva dintre cele mai bune produse ale pământului în pungile voastre și duceți-l la om ca cadou, un pic de balsam și puțină miere, gumă aromată și smirnă , fistic și migdale. ” (Geneza 43:11)
Smirna este menționată mereu în Biblie. Mirul este considerat un simbol al belșugului. Este un ulei amestecat din ulei de măsline sau de floarea-soarelui cu vin, plante aromate. În vremurile biblice, smirna era vândută ca mirodenie și ca ingredient al uleiului de ungere folosit în tabernacol sau pentru purificarea morților. În lumea romană, a fost considerat un remediu natural pentru aproape orice suferință umană, de la dureri de urechi la hemoroizi. Uleiul de smirnă este folosit astăzi pentru beneficiile sale antiparazitare, antifungice și antibacteriene. De asemenea, uleiul de mir e folosit pentru ungere și răspândire în Biserică în timpul slujbelor și al rugăciunii. Prin ungerea pe frunte cu untdelemn sfintit la sfarsitul fiecarei slujbe, credinciosii primesc sfințirea din partea lui Dumnezeu.

ȘOFRAN

„Nard și șofran, calamus și scorțișoară, cu toți copacii de tămâie, smirnă și, împreună cu toate cele mai fine condimente.” (Cântarea lui Solomon 4:14)

Cel mai scump condiment din lume astăzi era, de asemenea, foarte drag în vremurile străvechi. Datorită culorii sale galbene distincte, șofranul a fost folosit nu numai pentru aromă, ci și pentru a face coloranți antici. Popoarele antice foloseau șofranul pentru a trata tulburările de stomac, ciuma bubonică și variola. Studii recente arată că șofranul e important în remedii, inclusiv cu proprietăți de inhibare a cancerului (în special pentru cancerul de sân), efecte antidepresive și promovarea unui sentiment de plenitudine pentru persoanele ușor supraponderale.

stiri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.