CNN: Discuția Zelensky-Biden „nu a mers bine”

0
393

O conversație telefonică între președintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden și omologul său ucrainean Vladimir Zelensky „nu a decurs foarte bine”, a declarat un înalt oficial ucrainean. Este raportat de CNN.

Motivul unei astfel de evaluări a conversației dintre liderii Statelor Unite și Ucrainei a fost dezacordul asupra „nivelurilor de risc” ale unui atac rusesc.

Casa Albă a SUA a contestat, la rândul său, mesajul oficialului ucrainean, subliniind că surse anonime „răspândesc minciuni”. Administrația americană a spus că Biden l-a avertizat pe Zelensky despre posibilitatea existentă a unei „invazii ruse”.

Zelenski și-a reafirmat poziția conform căreia amenințarea din partea Rusiei rămâne „periculoasă, dar ambiguă” și nu există nicio certitudine că va avea loc un atac.

De asemenea, secretarul de presă al Consiliului Național de Securitate al SUA, Emily Horn, a negat ca „neconstructivă” evaluarea conversației dintre Biden și Zelensky, care a avut loc pe 27 ianuarie.

Conversația dintre Biden și Zelensky a durat mai bine de 1 oră. În cadrul dialogului, vor fi abordate o serie de subiecte, inclusiv apărarea Ucrainei.

Biden i-a spus lui Zelensky că Statele Unite nu intenționează să furnizeze Ucrainei arme de înaltă tehnologie.

Anterior, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a explicat de ce Casa Albă nu a anunțat o întâlnire cu Zelensky.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.