Cum să setezi termostatele pentru a reduce facturile la energie

0
94

Cum facturile la energie au crescut, iar temperaturile au început să scadă, majoritatea va căuta modalități de a economisi. Experții spun care e temperatura ideală pentru încălzirea locuințelor.

Multe familii sunt reticente în a-și porni încălzirea din cauza crizei costului și a majorării facturilor la energie, transmite Actual.md cu referire la stiri.md.

Cu toate acestea, este necesar să pornești centrala pe măsură ce temperaturile scad pentru a te asigura că țevile nu îngheață, mucegaiul nu apare și membrii familiei nu se îmbolnăvesc. Experții în energie au spus cât de cald ar trebui să fie într-o casă și ce temperatură este mult prea mică.

Temperatura ideală pentru încălzirea locuințelor

Andy Kerr, fondator la o companie ce produce centrale termice, a declarat: „Temperatura ideală a camerei în timpul iernii este între 18 și 20 de grade. În lunile de iarnă, poate fi tentant să dai mai mare termostatul. Dar experimentarea cu temperaturi diferite poate reduce facturile la energie și poate duce la un somn mai bun, potrivit express.co.uk.

„În loc să setezi o singură temperatură pe parcursul întregii zile, încearcă să comuți între temperaturile de zi și de noapte, deoarece acest lucru te poate face să te simți mai bine acasă și, de asemenea, să reduci consumul de energie. Termostatele inteligente fac acest lucru deosebit de ușor de programat.”

Expertul a remarcat că este un „mit” că lăsarea încălzirii pornite toată ziua va ajuta la economisirea facturilor la energie. Raționamentul său pentru aceasta este că centrala va folosi în mod continuu energie.

În schimb, el a sugerat: „Este mult mai eficient din punct de vedere energetic și mai ieftin să setezi centrala astfel încât să se aprindă doar atunci când ai nevoie de apă caldă sau de încălzire și setezi termostatul la temperatura pe care o vrei în casă. Pornirea de mai multe ori a termostatului nu va face ca sistemul să se încălzească mai repede. Înseamnă că va continua să ardă energie pentru mai mult timp pentru a atinge temperatura mai ridicată”.

„Arderea constantă a combustibilului pentru a încălzi casa nu va duce doar la utilizarea energiei, ci și la pierderea energiei. Într-o casă standard, pierderea de căldură poate fi destul de semnificativă în comparație cu căldura pe care o dai din centrală și calorifere. Dacă locuința este bine izolată, pierderea de căldură nu ar trebui să fie o problemă prea mare”.

Cum să previi înghețul țevilor sistemului de încălzire

Când vine vorba de lunile de iarnă, familiile trebuie să aibă în vedere temperatura la care își setează încălzirea. Pe măsură ce vremea devine geroasă, există șansa ca apa din sistemul de încălzire să înghețe dacă nu este folosită deloc, „cauzând multe daune”.

David Lukeman, director general al North West Heating Solutions, a susținut că depinde de preferințele personale, dar că există anumite temperaturi care ar trebui evitate.

El a spus: „Temperatura perfectă a camerei este diferită pentru fiecare, este vorba despre nivelurile de confort și preferințele personale. De aceea, caloriferele moderne sunt echipate cu termostate individuale, astfel încât oamenii au de ales”.

Mucegaiul, risc de luat în considerare pe timpul iernii

În timpul iernii, există și un risc mare de formare a mucegaiului în zonele din jurul ferestrelor. De asemenea, el poate să apară și pe tavane. Acest lucru se întâmplă atunci când există umiditate suplimentară în aer.

David a spus: „12 grade sunt prea puține, de exemplu. Menținerea casei la această temperatură scăzută poate provoca dezvoltarea mucegaiului, ceea ce vă poate afecta proprietatea și sănătatea”.

Karl Huckerby, expert în curățenie de la Spare and Square a fost de acord: „Temperaturile scăzute din casă pot cauza mai multe probleme decât credeți, una dintre aceste probleme fiind dezvoltarea mucegaiului și a umezelii. În orice loc sub 14 grade, sporii de mucegai și umezeala se dezvoltă, ceea ce înseamnă că 12 grade este mult prea rece atunci când vine vorba de a proteja casa și gospodăria de mucegai”.

„Se formează mucegai pe măsură ce aerul rece creează un mediu umed. Temperatura perfectă pentru spațiile de locuit este între 18 și 21 de grade pentru a minimiza mucegaiul. Dormitoarele ar trebui să aibă o temperatură de 18 grade pentru un somn bun”.

Temperaturile trebuie setate în funcție de categoria de vârstă

Brian Roberts, director principal de gaz la HybridTec a remarcat că există un anumit interval de temperaturi pentru a menține încălzirea cât mai eficientă și mai rentabilă.

El a spus: „De mulți ani menținem casele calde și confortabile. Energy Saving Trust recomandă să vă încălziți casa la 18 până la 21 de grade Celsius în timpul iernii. Așa, facturile la energie sunt la minimum și aveți și căldură. Și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sugerează că 18 grade este temperatura ideală pentru oamenii sănătoși.În practică, trebuie să luăm în considerare vârsta și sănătatea indivizilor. Temperaturile trebuie să crească ușor pentru persoanele vulnerabile, nou-născuți, bătrâni etc. Cu toate acestea, intervalul de temperatură de mai sus este cel mai eficient. De asemenea, e și cel mai rentabil mod de a vă încălzi casa.”

stiri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.