Declarații halucinante la Tiraspol: Legătura dintre integrare europeană, LGBTQ și conflictul transnistrean

  0
  779
  Foto - gosPMR.org

  Tiraspolul face noi declarații halucinante în contextul acordării statutului de candidat pentru Republica Moldova.

  Potrivit șefului așa-numitului minister de Externe din stânga Nistrului, Vitalii Ignatiev, Chișinăul se ocupă de integrare europeană și nu îi pasă de locuitorii zonei separatiste, transmite Realitatea.md.

  Mai mult, în cadrul unui interviu acordat pentru canalul rus de propagandă Rossia 24, Vitalii Ignatiev a declarat că administrația constituțională blochează accesul anumitor produse, inclusiv a medicamentelor, în regiune. 

  De asemenea, el a făcut legătura între marșul LGBT desfășurat la Chișinău și începutul războiului de pe Nistru, acuzând guvernarea că nu a comemorat evenimentele și a permis parada în acea zi.

  „Astăzi ei se ocup ăde integrare europeană, mai bine zis de imitarea integrării, și nu le pasă de oamenii care locuiesc în Transnistria, inclusiv cetățeni ai Moldovei”, a declarat Ignatiev în cadrul interviului.

  Declarațiile au vizat și negocierile dintre Chișinău și Tiraspol. Conform lui Ignatiev, acestea nu se mai pot desfășura, iar regiunea vrea recunoașterea independenței. Declarațiile sale au fost preluate și de televiziuni locale din regiunea separatistă, care au creat reportaje în care prezentau doar viziunea lui.

  Precizăm că după invazia rusă în Ucraina și exploziile care au avut loc în zona separatistă în aprilie, Ignatiev a devenit protagonist al presei ruse, fiind abordat frecvent de canalele ruse de propagandă. În cadrul interviurilor pe care le acordă, așa-numitul ministru afirmă vehement că Transnistria vrea să se apropie de Kremlin. 

  Deși nu precizează dacă zona separatistă și-ar dori și aderare la Federația Rusă, el afirmă că regiunea „are nevoie de recunoașterea independenței”.

  Drept urmare a declarațiilor, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, punctează că retorica Tiraspolului nu este una nou. Potrivit oficialului, asemenea declarații există de 30 de ani și sunt făcute la indicația Moscovei.

  realitatea.md

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.