Din Lituania până în Japonia: ce țări nu mai eliberează vize rușilor

0
499

Forbes Life spune care țări au decis să nu mai elibereze vizele rușilor din cauza ostilităților din Ucraina sau discută posibilitatea unui astfel de pas
Pe 24 februarie, secretarul de stat pentru migrație și azil Sammi Mahdi a declarat că Belgia este în favoarea încetării eliberării vizelor pe termen scurt și lung pentru toți rușii. Înainte de aceasta, astfel de sancțiuni erau impuse numai împotriva anumitor persoane: de exemplu, deputații Dumei de Stat care au votat pentru recunoașterea DPR și LPR și alți oficiali. UE a anulat, de asemenea, „intrarea privilegiată pentru diplomații și antreprenorii ruși”.

Se discută încă o interdicție privind eliberarea vizelor Schengen pentru toți cetățenii ruși, dar unele țări au luat deja o decizie.
Pe 24 februarie, autoritățile din Republica Cehă, Letonia și Lituania au suspendat eliberarea vizelor rușilor. Excepție fac cazurile legate de „motive umanitare speciale”. De asemenea, Republica Cehă nu va mai elibera permise de ședere cetățenilor ruși. Experții consideră că în curând ar putea fi completată lista țărilor europene care vor refuza vizele (inclusiv cele turistice).
Pe 25 februarie, Japonia a anunțat și suspendarea eliberării vizelor. Autoritățile țării nu au decis încă cui anume nu vor elibera vize: tuturor rușilor sau doar anumitor categorii. În cazul Japoniei, nimic nu s-a schimbat pentru turiștii obișnuiți până acum: țara nu a mai eliberat vize străinilor din decembrie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

Guvernul Noii Zeelande nu va mai elibera vize de intrare sau de tranzit prin țară oficialilor ruși și anumitor alți cetățeni asociați cu operațiunea militară din Ucraina. Deși această decizie nu se aplică călătorilor obișnuiți, Noua Zeelandă rămâne și ea închisă pentru aceștia: intrarea în țară în scop turistic este interzisă din cauza coronavirusului.
Problemele cu vizele pentru ruși au început chiar înainte de criza actuală: de exemplu, a fost imposibil să obțineți o viză de non-imigrant în Statele Unite din 12 martie 2021, când Rusia a fost inclusă pe lista țărilor neprietenoase de către guvernul SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.