Dodon, criticat dur de Gordon după ce a insistat că nu condamnă războiul

0
226

„Agentură rusească”, „lichele care se hrănesc din banii lui Putin” în timp ce în Ucraina mor mii de oameni și copii – astfel i-a caracterizat pe mai mulți politicieni loiali Kremlinului, printre care și pe fostul președinte Igor Dodon, jurnalistul ucrainean Dmitrii Gordon în cadrul emisiunii sale de pe 30 noiembrie, de pe canalul de Youtube.

Solicitat să comenteze acțiunile premierului Ungariei, Viktor Orban, care s-a opus participării ministrului de Externe al Ucrainei la sesiunea formală a Comisiei NATO-Ucraina de la București, Gordon a declarat că acțiunile acestuia sunt previzibile deoarece toate acțiunile sale vorbesc că este unul din agenții loiali Kremlinului, transmite Actual.md cu referire la stiri.md.

„Putin are suficientă agentură în lume pe care o hrănește. Printre aceștia este și Dodon, fost președinte al Moldovei, care a declarat zilele trecute „că doar nu asupra Moldovei au năvălit rușii, ci asupra Ucrainei. Lasă ucrainenii și rușii să se clarifice. Iaca, dacă ar fi năvălit asupra Republicii Moldova, el poate ar mai fi comentat…” Mai bine ar fi tăcut, c…a. Cum poate un politician să se comporte astfel în secolul XXI? Nu au bun simț, fac totul ca să demonstreze că nu iau degeaba bani de la Putin, niște t**fe!”, a spus revoltat jurnalistul ucrainean.

Amintim că, fiind tras de limbă de reporteri dacă nu condamnă bombardamentele asupra infrastructurii din Ucraina, fostul președinte Igor Dodon a declarat luni că „evident”, doar a rămas fără lumină.

Totodată, Dodon a insistat că nu condamnă invazia Rusiei în Ucraina soldată cu moartea a mii de cetățeni și distrugerea a sute de localități ucrainene. „Ceea ce se întâmplă între Rusia și Ucraina e problema lor, (…) să se clarifice între ei”, a spus Dodon.

stiri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.