După ce s-a rugat pentru sănătatea lui Putin, Mitropolitul Vladimir a fost decorat de Patriarhul Rusiei, Kiril

0
129
Foto: mitropolia.md

Mitropolit Vladimir a fost decorat de către Patriarhul Kiril cu una dintre cele mai înalte distincții ale Patriarhiei Moscovei – Ordinul Patriarhal, „Cuviosului Serafim de la Sarov”, gr. I. Potrivit unui comunicat de presă al Bisericii Ortodoxe din Moldova, evenimentul a avut loc joi, 13 octombrie, după finalizarea lucrărilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse transmite Actual.md cu referire la deschide.md

Această deosebită decorație este o apreciere a eforturilor Înaltpreasfinției Sale de consolidare a societății moldovenești în jurul valorilor Ortodoxe, dar și a vrednicei și îndelungatei păstoriri a turmei încredințate spre oblăduire”, se arată în comunicat.

Mitropolitul a mulțumit Patriarhului pentru înaltul Ordin și pentru încrederea acordată, „declarând că și în continuare, Biserica Ortodoxă din Moldova va merge pe aceiași cale a unității și statorniciei întru credință”.

De menționat că acum o săptămână, Mitropolitul Vladimir a condus o liturghie festivă la o mănăstire din Rusia, unde s-a rugat pentru sănătatea lui Vladimir Putin și i-a cântat la mulți ani liderului de la Kremlin.

Ne rugăm ţie, Dumnezeului nostru, pentru conducătorul statului rus, Vladimir Vladimirovici. Dăi Doamne milă, îndurare, sănătate şi mulţi ani. Păzeşte-l de toţi duşmanii văzuţi şi nevăzuţi”, se ruga acesta.

De precizat că Vladimir a mers la acest pas după ce cu o solicitare în acest sens a venit Patriarhul Kiril, cela care susține invazia rusă în Ucraina. Mai mult, acesta s-a adresat cetățenilor ruși, spunând că soldații care vor muri luptând în Ucraina, vor fi iertați de toate păcatele.

deschide.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.