Găgăuzia, despre obținerea de către R.Moldova a statutului de candidat pentru aderare la UE: Procedura s-a desfășurat cu ușile închise

  0
  785
  Foto - gagauzinfo.md

  Adunarea Populară a Găgăuziei acuză Chișinău de faptul că ar fi solicitat și acceptat statutul de țară-candidat pentru R.Moldova la aderare la Uniunea Europeană fără a se consulta cu autoritățile regionale. O declarație în acest sens a fost adoptată cu puțin timp în urmă în cadrul ședinței APG.

  Procedura de obținere a statutului de candidat pentru țara noastră s-a desfășurat cu ușile închise, lăsând deschisă întrebarea cu privire la respectarea intereselor poporului găgăuz”, se arată în declarație.

  Deputații Adunării Populare au mai precizat că Guvernul și Parlament nu țin cont de interesele UTA Găgăuzia și adoptă decizii fără a ține cont de interesele autonomiei.

  Autoritățile Găgăuziei, dar și a Republicii Moldova, au șansa istorică de a arăta adevăratele intenții în implementarea valorilor juridice europene și în asigurarea independenței politice și economice a autonomiei găgăuze. Dacă autoritățile moldovenești nu conștientizează importanța acestei șanse, atunci populația UTA Găgăuzia va continua să fie sceptică cu privire la viitorul european al țării noastre”, se arată în declarație.

  deschide.md

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.