Gavrilița: Poliția nu poate verifica certificate în fiecare magazin

0
407
Foto - profimedia


Premierul Natalia Gavrilița a răspuns la întrebările despre noile restricții anti-COVID și despre modul în care acestea sunt implementate.
NPHC a stabilit joi restricții mai dure pentru a contracara răspândirea COVID-19, transmite zdg.md.

Natalia Gavrilița a spus că au avut loc consultări cu mediul de afaceri pe probleme legate de verificarea certificatelor.

„Săptămâna aceasta am avut o întâlnire cu peste 50 de asociații de afaceri și am discutat exact cum să le formulăm, care sunt măsurile și de ce le introducem”, a subliniat premierul.

Natalia Gavrilița a fost surprinsă de faptul că multe persoane din mediul de afaceri nu cunosc mecanismele introduse pentru verificarea certificatelor, precum și compensarea.

„Un lucru care ne-a surprins atât pe noi, cât și pe asociația de afaceri este că nu există cunoștințe despre mecanismele pe care le-am pus în aplicare pentru a ajuta unitățile să verifice certificatul de vaccin COVID și mecanismele de compensare care există pentru oamenii de afaceri”, notează Gavrilitsa.

Premierul este supărat că certificatele nu sunt verificate peste tot.

„Nu putem pune un polițist în fiecare magazin, în fiecare spațiu închis, iar acest lucru nu ar fi normal. Trebuie să înțelegem că este responsabilitatea fiecăruia să ne asigurăm că această infecție nu se răspândește, pentru că astfel îi protejăm pe cei dragi. , persoanele în vârstă, copiii, femeile însărcinate, persoanele imunodeprimate”, a adăugat Gavrilița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.