Iarnă extremă, în SUA: 23 de oameni au murit, 700.000 de case fără curent, mii de zboruri au fost anulate

0
147

Cel puţin 23 de persoane au murit din cauza temperaturilor negative extreme din Statele Unite ale Americii, iar circa 700.000 de gospodării au rămas fără energie electrică și peste 2.800 de zboruri au fost anulate doar în Ajunul Crăciunului din cauza furtunilor de zăpadă, transmite Actual.md cu referire la tv8.md.

Victimele au fost înregistrate în statele Oklahoma, Kentucky, Missouri, Tennessee, Wisconsin, Kansas, Nebraska, Ohio, New York, Colorado şi Michigan, potrivit NBC News.

Aproximativ 700.000 de case au rămas fără curent sâmbătă (faţă de până la 1,5 milioane cu o zi înainte), potrivit site-ului Poweroutage.us, în special în Maine, unde temperaturile au fost în mare parte negative.

Vremea rece a perturbat şi traficul aerian în anumite părţi ale Statelor Unite. Peste  5.500 de zboruri au fost anulate vineri, adică 20% din traficul aerian, a scris pe Twitter ministrul american al Transporturilor, Pete Buttigieg.

Peste 2.800 de zboruri au fost din nou anulate sâmbătă şi alte 6.600 au fost întârziate, potrivit site-ului specializat Flightaware.com, relatează News.ro.

În Buffalo, New York, ninsorile abundente şi vânturile puternice au dus la o vizibilitate aproape de zero în aer liber vineri şi sâmbătă. 

Potrivit meteorologilor, temperaturile pot ajunge şi la -48 grade Celsius, iar acestea pot transforma apa fierbinte în gheaţă în câteva secunde.

Serviciul Meteorologic al SUA a avertizat din nou sâmbătă că frigul prezintă un risc mortal, călătoriile sunt „extrem de periculoase” şi „uneori imposibile” şi i-a îndemnat americanii din zonele afectate să rămână în casă.

tv8.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.