Maia Sandu, la Praga: Avem nevoie de acțiuni hotărâte pentru restabilirea păcii în Europa

0
110

Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj ca urmare a participării la inaugurarea Comunității Politice Europene (CPE), eveniment ce se desfășoară în capitala Cehiei, orașul Praga. Șeful Statului a menționat într-o postare pe rețele sociale, că CPE este o inițiativă a președintelui francez Emmanuel Macron, și reprezintă o platformă de discuții și cooperare între țările de pe continentul european.

CPE nu este alternativă a procesului de euro-integrare. Ea va consolida dialogul politic dintre țările UE și cele din afara spațiului comunitar și va căuta soluții punctuale și rapide pentru provocările comune. În comunicarea mea cu liderii europeni, am discutat și despre situația energetică din Republica Moldova. Am transmis încă o dată mesajul că statele europene trebuie să lucreze împreună pentru restabilirea ordinii internaționale bazate pe reguli. Avem nevoie de acțiuni hotărâte pentru restabilirea păcii în Europa, descurajarea oricăror încercări de destabilizare și consolidarea securității pe continent”, a scris șeful statului.

Amintim că Maia Sandu, participă în aceste zile la lucrările CPE, alături de alți 43 șefi de state și de guverne din Europa.

Comunitatea Politică Europeană este o inițiativă a Președintelui francez, Emmanuel Macron și reprezintă o platformă de dialog politic și cooperare dintre țările UE și cele din afara spațiului comunitar. Summitul inaugural al CPE este găzduit de Președinția cehă a Consiliului Uniunii Europene, iar la eveniment și-au anunțat prezența 44 de șefi de state și de guverne – liderii celor 27 de țări membre ale Uniunii Europene, dar și ai altor 17 state.

deschide.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.