Medvedev, „premiat” de Putin cu o nouă funcție pentru amenințările sale la adresa Occidentului

0
143
Foto - Ria

Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, prim-vicepreședinte al Comisiei Industriale Militare, potrivit Ria Novosti, citată de HotNews.

„Vladimir Putin a făcut modificări în componența Comisiei Militar-Industriale. Președintele a introdus postul de prim-vicepreședinte, acesta a fost preluat de vicepreședintele Consiliului de Securitate Dmitri Medvedev”.

Putin l-a inclus și pe șeful Ministerului pentru Situații de Urgență , Alexander Kurenkov , în comisie și l-a exclus din aceasta pe fostul șef al Serviciului Federal Antimonopol Igor Artemiev.

În comisie mai sunt ministrul Apărării Serghei Şoigu, şeful Statului Major General Valeri Gherasimov, secretarul Consiliului de Securitate Nikolai Patrușev, şefii Serviciului de Informaţii Externe, FSB, Gărzii Naţionale şi alţii, potrivit Ukrainska Pravda.

Comisia Militară Industrială este un organism permanent care a fost creat pentru a organiza politica de stat în domeniul complexului militar-industrial, sprijinul militar-tehnic pentru apărare, securitate națională și aplicarea legii. Comisia este condusă de președintele Vladimir Putin.

După cum reiese din decret, prim-adjunctul va avea dreptul să țină în mod independent ședințe ale organului în locul președintelui.

La începutul lunii decembrie, Medvedev s-a lăudat că Moscova intensifică producția de noi arme puternice, deoarece se presupune că se opune nu numai Ucrainei, ci și multor state occidentale.

Astăzi, el a afirmat că arsenalul nuclear al ţării sale şi regulile stabilite de Moscova pentru utilizarea sa sunt singurii factori care împiedică Occidentul să înceapă un război împotriva Rusiei.

Recent, el a amenințat că NATO ar putea deveni o „țintă legitimă” în cazul în care va furniza Ucrainei sisteme de rachete antiaeriene Patriot: „Dacă, așa cum a lăsat să se înțeleagă Jens Stoltenberg, NATO le furnizează fanaticilor de la Kiev sisteme de apărare Patriot – precum și personal al alianței – acestea se vor transforma imediat în ținte legitime pentru forțele noastre armate”.

Dmitri Medvedev, care obişnuia să se prezinte ca un modernizator liberal în perioada în care a exercitat mandatul de preşedinte al Federaţiei Ruse (2008 – 2012), este în prezent unul din cei mai fervenţi susţinători ai războiului din Ucraina. El denunţă în mod regulat Occidentul, pe care îl acuză că vrea să divizeze Rusia în beneficiul Ucrainei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.