Miller: Vom opri livrările de gaz, dacă UE va impune un plafon de preț

0
117
FOTO - True Story Project

Dacă țările UE vor impune un plafon de preț pentru gazul rusesc, Moscova va opri livrările. Declarația a fost făcute de directorul general al Gazprom, Alexei Miller, relatează TASS – agenția de presă afiliată Kremlinului. El a explicat că introducerea limitei încalcă termenii contractelor.

Țările UE discută despre plafonul de preț pentru gazul din Rusia deja de câteva săptămâni, dar încă nu au reușit să cadă de acord asupra sancțiunii, transmite Actual cu referire la stiri.md.

În octombrie, Bruxelles-ul a introdus un plafon pentru prețurile țițeiului rusesc (în vigoare din 5 decembrie 2022) și produselor petroliere (5 februarie 2023). Viceprim-ministrul rus Alexander Novak a avertizat că Moscova nu va furniza petrol țărilor care impun vreun plafon de preț.

Liderul Kremlinului, Vladimir Putin, a declarat în septembrie că Rusia nu va furniza energie țărilor ale căror autorități vor lua decizii politice care contravin termenilor contractelor. „Nu vom furniza gaz, nici petrol, nici cărbune, nici păcură, nu vom furniza nimic”, a precizat el.

stiri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.