Ministerul Apărării al Ucrainei: Explozia de la Tiraspol este „o provocare organizată de FSB-ul rusesc”

  0
  847

  Ministerul Apărării al Ucrainei susține că explozia în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa-zisul MGB este „o acțiune provocatoare organizată de serviciile speciale rusești”. Instituția a publict un document potrivit căruia așa-numitul „minister de interne” de la Tiraspol a solicitat informații cu privire la adăposturile antiaeriene pentru situații de urgență, scrie tv8.md.

  „Este evident că acest caz reprezintă una dintre măsurile provocatoare organizate de Serviciul Federal de Securitate (FSB) pentru insuflarea panicii și provocarea atitudinii anti-ucrainene. Potrivit autorilor, ei ar trebui  să justifice războiul pe teritoriul Ucrainei sau să atragă Transnistria în acțiunile militare. Sau ca teritoriu cu o anumită rezervă de mobilizare, sau ca teritoriu de pe care trupele ruse pot desfășura atacuri pe teritoriul ucrainean”, se arată în declarație.

  Ba mai mult, potrivit comunicatului emis de autoritățile ucrainene, așa-zisele autorități din Transnistria știau ce urmează să se întâmple.

  „Cu trei zile înainte de incident, conducerea Tiraspolului se pregătea de acesta și a avut grijă să echipeze un buncăr confortabil”, se mai arată în declarație”.

  Reamintim că luni, 25 aprilie, a avut loc o explozie în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa-zisul MGB. Presa din stânga Nistrului a scris că ar fi vorba de un atac cu lansatoare de grenade și că nu s-au înregistrat victime.

  Ulterior, informația a fost confirmată oficial și de așa-zisul minister de interne din regiunea separatistă, care menționează că, din cauza deflagrației, geamurile unor apartamente din zonă au fost sparte. La scurt timp după producerea incidentului, staff-ul Serviciului de Informații și Securitate (SIS) s-a întrunit în ședință de urgență. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de șeful SIS, Alexandru Esaulenco.

  „Suntem în proces de colectare a informațiilor. Preventiv, este vorba despre două lansatoare de rachete, dar se verifică toate informațiile”, a spus Esaulenco.

  Și Biroul politici de reintegrare a venit cu o reacție publică în care își exprimă îngrijorarea în legătură cu explozia din această seară de la sediul MGB de la Tiraspol. Potrivit unui comunicat de presă, s-ar urmări tensionarea situației.

  „Obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autoritățile constituționale”, menționează reprezentanții Biroului de Reintegrare.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.