Ministerul rus al Apărării a anunțat oficial ca ia o pauză în atacul asupra Ucrainei „pentru a-și reface capacitățile de luptă”

    0
    717
    Foto: g4media.ro

    În cea de-a 134-a zi a războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, Ministerului Apărării al Federației Ruse a anunțat o pauză operațională. 

    Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Apărării al Federației Ruse Igor Konașenko, unitățile care au efectuat „misiuni de luptă” iau măsuri „pentru a-și reface capacitățile de luptă”.

    „Militarilor li se oferă posibilitatea să se odihnească, să primească scrisori și pachete de acasă”, a declarat reprezentantul Ministerului rus al Apărării, citat de TASS.

    Anterior, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a raportat președintelui Vladimir Putin despre „eliberarea completă” a regiunii Luhansk din Ucraina. Ulterior, Putin a ordonat să acorde timp militarilor să se odihnească, informează BBC, însă atunci era vorba doar despre militarii din unitățile care au luptat în Lâsâceansk.

    Ministerul rus al Apărării a raportează zilnic despre „realizările” teritoriale încă din 24 februarie, de când a început atacul Rusiei asupra Ucraainei. Însă ieri, pe 6 iulie, pentru prima dată în 133 de zile de război împotriva Ucrainei, nu au existat declarații sau evaluări – asta indică faptul că rușii au luat o „pauză operațională”.

    Acest lucru a fost raportat ieri, în prealabil, de Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW). În special, analiștii ISW au remarcat faptul că Ministerul rus al Apărării nu a anunțat capturarea de noi teritorii sau mișcarea forțelor terestre de la încercuirea Lâsâceanskului pe 3 iulie.


    Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

    diez.md

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.