Oficial: Starea de urgență, prelungită în Moldova cu încă 60 de zile

  0
  1696
  Foto - profimedia

  Starea de urgență instituită în Republica Moldova până la 24 aprilie, a fost prelungită cu încă 60 de zile.

  Pentru asta au votat 55 de deputați.

  Cu solicitarea de a prelungi starea de urgență în țară a venit premierul Natalia Gavrilița.

  “Potrivit informațiilor pe care le cunoașteți, războiul continuă în mai multe regiuni ale Ucrainei, în prezent atestându-se о intensificare a luptelor în est. 

  De asemenea, persistă riscuri reale de acțiuni militare vizând mai multe localități în partea de sud a Ucrainei, precum și în regiunea Odesa care se află în imediata apropiere a frontierei terestre între Republica Moldova și Ucraina.

  Există, din păcate, în continuare riscuri în privința securității aprovizionării Republicii Moldova cu energie electrică, gaze naturale și produse petroliere, în special începând cu data de 1 mai 2022. 

  Securitatea energetică a țării este afectată de instabilitatea piețelor energetice și volatilitatea sporită a prețurilor, se reflectă în mod firesc și asupra funcționalității regulilor de piață și a viabilității normelor/mecanismelor aferente piețelor energetice ale Republicii Moldova, stat importator net de gaze naturale și produse petroliere și de electricitate.

  Solicităm Parlamentului prelungirea stării de urgență începând cu data de 25 aprilie pentru o perioadă de 60 de zile”, a declarat Gavrilița.

  Precizăm că, la 24 februarie, Parlamentul a decis instituirea stării de urgență în Republica Moldova pentru 60 de zile, în legătură cu situația privind securitatea națională după invazia Rusiei în Ucraina.

  În această perioadă a fost instituit un regim special de intrare și ieșire din țară, de folosire a spațiului aerian, dar și măsuri care să asigure gestionarea fluxurilor migraționiste și asigurarea protecției persoanelor refugiate din Ucraina.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.