Acasă Noutăți Gavrilița: În condițiile în care războiul poate genera noi fluxuri de refugiați,...

Gavrilița: În condițiile în care războiul poate genera noi fluxuri de refugiați, cred că e cazul să cerem prelungire

0
11424
Foto - profimedia

Guvernul va cere prelungirea stării de urgență în țară. Prim-ministra, Natalia Gavrilița, a declarat în cadrul emisiunii Cutia Neagră că în condițiile în care „există riscuri de escaladare în vecinătate care ar putea genera noi fluxuri de refugiați, atunci cred că este cazul să mergem să cerem prelungirea stării de urgență”.

„Atâta timp cât avem război în vecinătatea noastră și există riscuri de exemplu de escaladare în vecinătate care ar putea genera noi fluxuri de refugiați, atunci cred că este cazul să mergem să cerem prelungirea stării de urgență, scrie unimedia.info.

După cum am spus în Parlament ne-am luat angajament să nu facem abuz de această stare de urgență, să luăm decizii ce țin de gestionarea anume a consecințelor acestei crize și războiului din Ucraina, de aceea cred că cetățenii pot fi în felul acesta mai siguri pentru că pe de-oparte vom avea acest instrument de luare a deciziilor rapide prin Comisia Situații Excepționale, dar pe de altă parte avem și procesul obișnuit de luare a deciziilor în Parlament, vedem inițiative legislative, vedem un proces normal de luare a deciziilor”, a declarat Natalia Gavrilița.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.