Susținătorii mitingului pro-război al lui Putin, aduși „cu forța” la manifestație

0
3034
Foto - Tass.ru

Rușii au declarat că au luat parte „cu forța” la mitingul lui Vladimir Putin, unde acesta a spus că armata țării va ieși învingătoare în ceea ce privește „operațiunea militară” din Ucraina.

Zeci de mii de oameni au mers pe stadionului Luzhniki, acolo unde au fluturat steagul Rusiei și au aplaudat discursul liderului de la Kremlin. Cu toate acestea, mai multe persoane care au luat parte la mitingul pro-război au declarat că au fost obligate să vină pe stadion.

„Voi fi aici pentru o vreme și, apoi, voi pleca… Cred că majoritatea oamenilor de aici nu susține războiul. Eu nu”, au fost cuvintele unui angajat al sistemului de transport în comun al metroului din Moscova, spuse pentru BBC.

Mai mult decât atât, câțiva profesori au recunoscut că au participat forțat, iar elevii și studenții au beneficiat de o zi liberă pentru a veni la „concert”.

O parte dintre studenți a mărturisit pentru BBC că nu a știut motivul pentru care urma să vină pe stadion, iar mai multe persoane au fost stânjenite de faptul că au fost prezente la miting, refuzând să își arate fața sau să își spună numele, conform New York Post.

La miting, participanții au asistat la interpretarea mai multor cântece patriotice, dar și la scandarea unor afirmații, precum: „Pentru o lume fără nazism” și „Pentru președintele nostru”.

„Știm ce trebuie să facem, cum să o facem și cu ce costuri. Și ne vom îndeplini absolut toate planurile noastre. Umăr lângă umăr, se ajută reciproc, se sprijină reciproc și, la nevoie, se protejează reciproc de gloanțe cu trupurile lor, ca niște frați. O astfel de unitate nu am mai avut de mult timp”, a spus Putin în timpul mitingului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.