Un mesaj către ucraineni, plasat pe site-ul liderului din Transnistria

  0
  4310
  Foto - gosPMR.org

  Site-ul oficial al așa-numitului președinte al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, se pare că ar fi fost spart. Pe portal a fost plasat o adresare „fraților din Ucraina”, care nu este tocmai specifică poziției din Tiraspol.

  Textul începe cu o adresare călduroasă către președintelui Vladimir Zelenski și poporul ucrainean, în care se menționează că locuitorii „Transnistriei” sunt solidari cu Ucraina și că astăzi ei nu își pot imagina „viitorul nostru și viitorul copiilor noștri fără Moldova, precum și fără vecinii noștri europeni de încredere, în special Ucraina”, transmite replicamedia.md.

  Textul integral îl puteți vedea mai jos.

  „Stimate Președinte al Ucrainei Vladimir Zelenski, dragi membri ai Guvernului Ucrainei, deputați ai Radei Supreme a Ucrainei, dragi comandanți și soldați ai Forțelor Armate ale Ucrainei, dragi popor ucrainean!

  Noi, locuitorii „Transnistriei”, numeroși membri ai colectivelor de muncă, asociații obștești, organizații de tineret și reprezentanți ai presei, urmărim cu durere războiul de eliberare al întregului popor ucrainean împotriva invadatorilor, ucigașilor, violatorilor și tâlharilor ruși. 

  Susținem pe deplin dreptul sacru al Ucrainei și al tuturor ucrainenilor de a trăi într-o țară europeană pașnică, de succes și, cel mai important, independentă. În care nimeni nu le va spune locuitorilor săi cum să gândească și ce cale să aleagă. 

  În această perioadă dificilă, facem apel către toți cu mare îngrijorare pentru viitorul nu numai al Ucrainei, ci și al „Transnistriei” și Moldovei.

  Noi, locuitorii „Transnistriei”, am simțit din plin costul real al ocupației ruse, care ne-a adus doar persecuție politică, cenzură, fărădelege, corupție endemică și lipsa libertății de exprimare. Și, practic, singura afacere adevărată din regiune, în toți acești ani, rămâne contrabanda, care este controlată de un grup restrâns de oameni controlați din puternicele birouri din Moscova. 

  Regiunea noastră se află în depresie socială și economică de mai bine de treizeci de ani, unde oamenii, în special tinerii, nu au nicio perspectivă, așa că tânăra generație pleacă în fiecare an din regiune în căutarea unei educații, muncii, vieții și viitorului mai bune pentru noștri. copii. 

  Noi, locuitorii „Transnistriei”, suntem conștienți că ultimii treizeci de ani din viața noastră sunt timp pierdut, care ne-a fost aruncat sub picioare de imperialismul rus. El a furat viitorul a mai mult de o generație de transnistreni.

  Astăzi nu ne putem imagina viitorul nostru și viitorul copiilor noștri fără Moldova, precum și fără vecinii noștri europeni de încredere, în special Ucraina. Înțelegem că numai eliberarea regiunii de invadatorii ruși va aduce pace și prosperitate întregii regiuni – pământului nostru, Moldovei și Ucrainei. 

  Legile ocupației rusești sunt minciuni constante, manipulare, arbitrar. Ei lucrează exclusiv în interesele imperiale ale Kremlinului și nu au apărat niciodată drepturile cetățenilor noștri. Vedem că doar revenirea regiunii în câmpul legal normal în care trăiesc Moldova și țările Uniunii Europene le va oferi copiilor și generațiilor viitoare șansa la o viață mai bună. 

  Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci regiunea va continua să moară în liniște, izolat complet de întreaga lume normală, pierzându-și tinerețea și speranța pentru viitor.

  Ne vine o veste îngrozitoare că regimul Putin vrea să facă din „Transnistria” noastră o nouă rampă pentru un atac asupra Ucrainei, asupra poporului ucrainean liber, invincibil. 

  Dragi ucraineni, ne opunem ferm acestui scenariu teribil! Nu vrem să ne aflăm în spatele sârmei ghimpate, care ne vor îngrădi de întreaga lume civilizată, deoarece doar sârmă ghimpată este purtată de „lumea rusă”.

  Astăzi ne dăm seama că singura armată din lume care poate opri implementarea planului ocupanților sunt Forțele Armate ale Ucrainei. În cele 57 de zile de război, trupele ucrainene au dovedit lumii întregi că Forțele Armate ale Ucrainei sunt cea mai puternică și mai pregătită armată de luptă de pe întreg continentul european.

  Vă facem apel să puneți capăt ocupanților de pe teritoriul regiunii și să eliberați întreaga regiune de ani de tensiune. Acest lucru va aduce pace și ordine în „Transnistria” și Moldova și va îndepărta amenințarea unui atac asupra Ucrainei de pe teritoriul nostru”.

  Menționăm că, domeniul gos-pmr.org a fost înregistrat ieri, 20 aprilie.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.