Vitali Ignatiev: Prioritatea Tiraspolului este obținerea independenței cu aderarea liberă ulterioară la Federația Rusă

0
561
Foto - gosPMR.org

Transnistria intenționează să obțină independența față de R. Moldova pentru ca mai apoi să se alipească la Rusia. Declarația a fost făcută de așa zisul ministru de Externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, care a menționat că acest deziderat a fost exprimat de oamenii din regiunea separatistă în cadrul referendumului din 2006.

//”Vectorul Transnistriei a rămas neschimbat de-a lungul anilor, ceea ce se reflectă în rezultatele referendumului din 17 septembrie 2006, unde se indică clar: ne dorim independența cu aderarea liberă ulterioară la Federația Rusă. Independența țării este o prioritate absolută” a spus Ignatiev într-un interviu pentru RIA Novosti.

Potrivit acestuia, argumentele juridice internaționale pentru recunoașterea suveranității și independenței republicii s-au format de mult timp, lucru pe care ”aproape nimeni nu este capabil să îl conteste”.

”Transnistria nu va lua nicio decizie în detrimentul celui o jumătate de milion de cetățeni ai țării, va acționa pragmatic și onest” a conchis așa zisul ministru de Externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.