Xi Jinping i-a cerut lui Putin să nu atace Ucraina în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing

0
609

Liderul chinez Xi Jinping i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin să nu declanșeze un „război” în Ucraina până la încheierea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, a informat Bloomberg, citând un diplomat din capitala Chinei.

Interlocutorul agenției a menționat că Xi Jinping se pregătește în prezent pentru realegerea în funcția de președinte al PCC și, prin urmare, criza din Europa este neprofitabilă pentru el.

Prin urmare, Ministerul chinez de Externe a subliniat importanța respectării rezoluției ONU privind un armistițiu, care începe cu o săptămână înainte de Jocurile Olimpice și se încheie la o săptămână după Jocurile Paralimpice. Astfel, rezoluția va trebui respectată în perioada 28 ianuarie – 20 martie.

Bloomberg citează, de asemenea, analiștii militari care spun că până la încheierea armistițiului în Ucraina, ar putea începe un dezgheț, care va împiedica Rusia să organizeze o „invazie” rapidă.

Anterior, secretarul de presă al Ministerului de Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, a făcut apel la guvernul german cu o cerere de respingere a spuselor comandantului marinei germane, Kai-Achim Schönbach, care a spus că Crimeea nu se va mai întoarce niciodată în Ucraina.

Recent, în Occident, precum și în Ucraina, politicienii și mass-media au susținut că Rusia pregătește o „invazie pe scară largă” a Ucrainei. La Moscova, astfel de acuzații au fost respinse în mod repetat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.