Apel către organizațiile de tineret: diversificarea resurselor financiare

0
1581

Asociația pentru Relaţii Comunitare încurajează organizațiile de tineret care își doresc consolidarea capacităților de identificare și mobilizare a resurselor să se înscrie în cadrul activităților parte a proiectului „Dezvoltarea capacităților de mobilizare a resurselor și serviciilor de autofinanțare a organizațiilor de tineret”, implementat de Centrul de Informare și Resurse ”Pro Bono”.

Organizațiile partenere vor beneficia de un program complex de mentorat și susținere, activități informative și practice pentru a-și putea diversifica sursele de finanțare și logistice din cadrul organizației. Programul prevede inclusiv suport în dezvoltarea tehnico-materială a organizației. 

Acestea vor beneficia de instruire și ghidare, precum vor avea și oportunitatea să dezvolte cel puțin o activitate practică de colectare de fonduri (un parteneriat cu o companie, un proiect depus la un donator, o campanie de colectare de fonduri, ș.a.). De asemenea, cu suportul unui expert extern, organizațiile de tineret vor dezvolta cel puțin un document de politică internă pe domeniul de colectare de fonduri și management financiar.

Organizațiile de tineret selectate vor semna un acord de colaborare care va stabili obligațiile și beneficiile care vor fi obținute de către participanți în cadrul programului din 2020. La solicitare echipa proiectului poate pune la dispoziție proiectul contractului pentru analiză. 

Ce exact vor obține organizațiile participante la program: 

  • evaluare instituțională finalizată cu un set de recomandări pe termen mediu pentru dezvoltarea organizației;
  • consultanță pentru dezvoltarea unei politici interne pe domeniul de colectare de fonduri și/ sau management financiar; 
  • participarea a 2-3 membri din organizație la 5 instruiri pe domeniul colectării de fonduri și managementului financiară; 
  • participarea a 2-3 membri la Conferința Națională Durabilitatea Financiară a Organizațiilor de Tineret, cu acoperirea tuturor costurilor de către Centrul de Informare și Resurse ”Pro Bono”;
  • suport logistic și financiar pentru organizarea a cel puțin 3 instruiri în organizație pentru membrii acesteia și beneficiarii organizației;
  • desfășurarea în parteneriat a unei campanii de colectare de fonduri pentru un proiect a beneficiarului programului;
  • organizația devine membru al Fondului de suport tehnico-material al ONG-urilor de tineret; 
  • cont gratuit pentru postare materialelor și anunțurilor organizației pe www.youth.md;   

Înscrie organizația din care faci parte, completând formularul de participare AICI.

În anul 2019, coordonatorii  au desfășurat prima ediție a proiectului, în cadrul căruia 20 de organizații și-au îmbunătățit capacitățile de monitorizare și administrare a resurselor, au fost desfășurate 8 campanii de crowdfunding, unde au fost colectate bunuri și resurse în valoare de 189000 de lei.  

Proiectul „Dezvoltarea capacităților de mobilizare a resurselor și serviciilor de autofinanțare a organizațiilor de tineret” este implementat de Centrul de Informare și Resurse ”Pro Bono” în cadrul Programului de Granturi 2020 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne scrieți un mesaj la adresa info@arcmoldova.md sau să contactați Centrul Unic de Apel al Asociației pentru Relaţii Comunitare: +373 79 126 126 (tastați butonul 2).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.