Armistițiu la Kiev: Rusia nu mai atacă până luni la ora 18:00

0
1255

Primarul Kievului, fostul campion la box Vitali Kliciko, a anunţat sâmbătă că în seara zilei în capitala ucraineană va începe un nou armistiţiu care va dura până luni dimineaţa, informează AFP şi Reuters.

Armistiţiul va începe la ora locală 20.00 (18.00 GMT) şi urmează să se încheie luni la ora 08.00, transmite Dcnews.ro.

Vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk a anunţat pe de altă parte sâmbătă că s-a ajuns la un acord privind crearea a 10 noi coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din localităţi aflate pe linia frontului.

Ea a precizat că civilii care vor să plece din Mariupol, oraş din sud cu circa 430.000 de locuitori înainte de conflict, trebuie să o facă în maşinile personale, întrucât forţele ruse nu lasă autobuzele să treacă pe la punctele lor de control din oraş, informaţie pe care Reuters nu a putut-o verifica independent, scrie știri.md

Peste 100.000 de oameni mai trebuie evacuaţi din Mariupol, potrivit vicepremierului.

Ucraina şi Rusia s-au acuzat reciproc pentru eşecul funcţionării coridoarelor umanitare a căror creare a fost decisă în ultimele săptămâni, adaugă Reuters.

Tot sâmbătă, guvernatorul Kievului, Oleksandr Pavliuk, a anunţat că forţele ruse au preluat controlul asupra oraşului Slavutîci, unde locuiesc muncitorii de la fosta centrală nucleară de la Cernobîl.

Potrivit lui Pavliuk, trupe ruse au ocupat spitalul din oraş şi l-au răpit pe primar, informaţie care de asemenea nu a putut fi verificată independent.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al apărării, Igor Konaşenkov, a afirmat sâmbătă că forţele ruse au distrus un depozit de arme şi echipamente militare din apropiere de oraşul Jitomir din nord-vestul Ucrainei.

Depozitul a fost lovit de patru rachete Kaliber lansate de pe o navă din Marea Neagră, a explicat purtătorul de cuvânt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.