Natalia Gavrilița cere Parlamentului prelungirea stării de urgență

0
464
Foto - profimedia

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a venit la ședința Parlamentui și cere prelungirea stării de urgență pentru 60 de zile, începând cu 8 august.

Potrivit Nataliei Gavrilița, necesitatea prelungirii stării de urgență este argumentată prin oferirea posibilității de intervenție promptă a CSE, în scopul asigurării securității energetice și alimentare a țării, în contextul în care războiul din Ucraina afectează în continuare conexiunile comerciale, lanțurile logistice, inclusiv de produse alimentare și aprovizionare cu produse petroliere, potrivit Știri.md.

“În cazul neprelungirii stării de urgență, Moldova nu are alte instrumente legale pentru gestionarea situației în care se află. Țara noastră se confruntă cu provocări majore. Persistă riscul ca extinderea războiului să genereze un nou flux major de refugiați. Presiunea pe sectorul alimentar și logistic de asemenea reprezintă un risc pentru securitatea țării. Apelul meu e ca toți deputații să susțină prelungirea stării de urgență”, a declarat Natalia Gavrilița.

Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită la 24 februarie 2022, odată cu izbucnirea războiului în Ucraina.

Știre în curs de actualizare…știri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.