Vladimir Voronin, martor în dosarul „Nichiforciuc”. Declarațiile liderului PCRM au servit temei pentru pornirea urmăririi penale

0
6254

Președintele Partidului Comuniștilor și fostul președinte al R.Moldova, Vladimir Voronin, are statut de martor în dosarul penal pornit pe numele fostului parlamentar democrat, Eugeniu Nichiforciuc, învinuit de corupere activă.

Potrivit reprezentanților Procuraturii Anticorupție. Vladimir Voronin a fost audiat în calitate de martor în cadrul cauzei penale pornite pentru tentativa de corupere a regretatei parlamentare Elena Bodnarenco. Mai mult, susțin reprezentanții PA, declarațiile fostului președinte au servit temei pentru pornirea urmăririi penale, scrie deschide.md.

Amintim că Vladimir Voronin a declarat în cadrul unei conferințe de presă de la începutul anului că acum șase ani, Nichiforciuc, în timpul ședinței plenare a Parlamentului s-a apropiat de Elena Bodnarenco și i-ar fi propus 300 de mii de euro pentru a părăsi PCRM și adera la PDM.

„Eu stau alături și ascult. Eu m-am sculat și l-am apucat pe acest Nichiforciuc și l-am împins spre boxerul cela, Țuțu, Puțu, cum îl chema pe dânsul, Costică acela”, a declarat atunci Vladimir Voronin.

Joi, 21 iulie, Procuratura Anticorupție a anunțat despre faptul că i-a înaintat învinuirea fostului deputat, Eugeniu Nichiforciuc. Potrivit probelor administrate de către procurori, s-a constatat că, Nichiforciuc, în perioada lunilor mai – iulie a anului 2016, în timp ce se afla în incinta sălii de ședință a Parlamentului Republicii Moldova, personal din numele Partidului Democrat a promis unei deputate din Parlamentul Republicii Moldova, valută străină în sumă de la 350 000 euro, ceea ce constituie echivalentul sumei de 7 777 650 lei, pentru ca aceasta din urmă să părăsească Fracțiunea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova din Parlament și în calitatea sa de deputat să voteze proiectele de lege înaintate de Partidul Democrat.

Detalii: Ex-deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc, pus sub învinuire pentru acte de corupție

deschide.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.