Gavrilița: Nu vedem planuri pentru implicarea Moldovei în acest război

  0
  440
  Foto - profimedia

  Prim-ministra Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a declarat marți, 5 aprilie, în cadrul Conferinței donatorilor „Moldova Support Platform”, de la Berlin, că „autoritățile de la Chișinău nu văd implicarea Republicii Moldova sau a regiunii transnistrene în războiul din Ucraina”.

  Prim-ministra țării a declarat că Moldova se află „într-o situație complexă cu riscuri de securitate înaltă”, transmite Actual.md cu referire la Zdg.md.

  „Într-adevăr, Moldova este într-o situație complexă, o țară mică într-o regiune cu riscuri de securitate înaltă și cu o regiune separatistă pe teritoriul căreia se află trupe ale Federației Ruse. 

  Urmărim cu atenție ce se întâmplă în regiune, suntem vigilenți. Deocamdată, nu vedem planuri pentru implicarea Republicii Moldova sau a regiunii transnistrene în acest război, dar desigur că situația este incertă și de aceea trebuie să rămânem vigilenți și să continuăm să lucrăm cu partenerii noștri pentru a asigura pacea și stabilitatea în Republica Moldova”, a declarat Natalia Gavrilița.

  În context, prim-ministra a adăugat că războiul afectează și economia Republicii Moldova.

  „Aproximativ 15% din comerțul nostru a fost cu Ucraina, Rusia si Belarus. Portul Odesa a fost un port logistic foarte important”, a spus Gavrilița.

  zdg.md

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.