Bucătarul lui Putin, despre retragerea din Herson: Este cea mai mare realizare a noului șef al armatei ruse din Ucraina

0
74
„Bucătarul lui Putin” // Evgheni Prigojin cu Vladimir Putin

Evgheni Prigojin, fondatorul grupului paramilitar Wagner, a lăudat mișcarea de retragere a trupelor ruse din Herson, comandată de noul șef al forțelor trimise în Ucraina, generalul Serghei Surovikin. „Bucătarul lui Putin”, cum este supranumit Prigojin, spune că decizia nu este onorantă, dar a fost luată pentru a salva viețile a mii de soldați, transmite Actual.md cu referire la deschide.md.

„Nici eu, nici trupele Wagner din Herson nu ne-am predat. Bineînțeles, nu este un pas victorios în acest război, dar este important să nu ne chinuim, să nu intrăm în paranoia, ci să tragem concluzii și să ne îndreptăm greșelile. Iar apoi să înțelegem cine are dreptate, cine nu și care este esența problemei. Surovikin trebuie să retragă trupele și să salveze o mie de soldați care sunt înconjurați pe teritoriu inamic, complet rupt de liniile de aprovizionare. Cine și de ce a dat ordin să fie ocupată această poziție este o altă problemă.

Decizia luată de Surovikin nu este ușoară, dar a acționat ca un om căruia nu-i este frică de responsabilitate. A acționat într-o manieră organizată, fără frică, luând asupra lui întreaga responsabilitate. Vreau să subliniez că operațiunea de retragere a trupelor este întotdeauna extrem de dificilă. Întorcând spatele inamicului, este imposibil să părăsești poziția. Retregerea trupelor cu pierderi minime este cea mai mare realizare a lui Surovikin, nu este onorantă pentru forțele ruse, dar dar subliniază calitățile personale ale comandantului.

Când Surovikin a fost numit în această poziție, el a înțeles perfect ce se va întâmpla în octombrie-noiembrie și știa foarte bine ce pași vor fi făcuți în viitor”, a trasnmis Evgheni Prigojin pentru agenția RIA, potrivit canalului său de presă de pe rețeaua socială VKontakte.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ordonat trupelor ruse să se retragă de pe malul de vest al râului Nipru, din orașul Herson. Anunțul a marcat una dintre cele mai semnificative retrageri ale Rusiei și un potențial punct de cotitură în război.

În comentariile televizate, generalul Serghei Surovikin, comandantul general al războiului din Ucraina, a spus că nu mai este posibil să aprovizioneze orașul Herson. El a propus întărirea liniei defensive a rușilor pe malul de est al râului.

„Începeţi retragerea soldaţilor!”, a transmis Şoigu în urma raportului generalului Surovikin, care a recunoscut că nu este „deloc” o decizie uşor de luat. 

deschide.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.