Rușii s-au retras din Herson, dar spun că regiunea încă le aparține

0
104
Foto - profimedia

Kremlinul a anunţat vineri că va continua să considere întreaga regiune ucraineană Herson şi oraşul cu acelaşi nume drept parte a Rusiei, în pofida retragerii armatei ruse din această zonă pe care Moscova a anexat-o ilegal în septembrie, transmit agenţiile internaţionale de ştiri.

Regiunea Herson “este parte a Federaţiei Ruse”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. “Nu poate exista nicio schimbare”, a adăugat Peskov, insistând că statutul regiunii este “definit şi stabilit”, transmite Actual.md cu referire la stiri.md.

În primul comentariu public al Kremlinului de la anunţul făcut miercuri de ministrul apărării rus Serghei Şoigu privind retragerea forţelor ruse din Herson, Peskov a subliniat că decizia a fost luată de Ministerul Apărării rus şi că “nu mai are nimic de adăugat”, scrie Agerpres.

“A fost o decizie a ministrului apărării, vă recomand să întrebaţi la Ministerul Apărării”, a insistat Peskov, atunci când a fost invitat de un jurnalist să comenteze retragerea rusă din Herson, notează EFE.

Întrebat dacă nu cumva Kremlinul regretă acum ceremonia triumfalistă pe care a organizat-o la Moscova, la 30 septembrie, când a anunţat anexarea Hersonului şi a altor trei regiuni ucrainene, Peskov a răspuns laconic: “Nu”. El a reiterat că “operaţiunea militară specială” din Ucraina continuă şi va continua până când îşi va îndeplini obiectivele.

În acest context, TASS a transmis că Ministerul Apărării rus a anunţat vineri că a încheiat retragerea trupelor de pe malul de vest al fluviului Nipru din regiunea ucraineană Herson.

Rusia a anexat Hersonul şi alte trei regiuni ucrainene după organizarea unor aşa-zise referendumuri în septembrie – “voturi” denunţate de Kiev şi de guvernele occidentale drept ilegale şi desfăşurate sub coerciţie.

stiri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.