Cel mai important soldat al Rusiei a plecat la Izium

0
1397
Foto - hotnews.ro

Șeful Statului Major General rus, generalul Valeri Gherasimov, se află în Iziumul ocupat, în estul Ucrainei, unde supraveghează ofensiva împotriva ucrainenilor, fapt care îi face pe analiștii militari să se întrebe dacă nu este un semn că ofensiva rusă este blocată.

Izium este un oraș situat la 100 km sud de Harkov. Este un punct extrem de important pe harta din estul Ucrainei, deoarece drumurile care duc spre Slaviansk și Kramatorsk, principalele orașe din Donbasul controlat de ucraineni, trec prin Izium, transmite Actual.md cu referire la hotnews.ro. 

Acestea sunt orașele pe care Rusia este hotărâtă să le cucerească după retragerea rușinoasă și costisitoare de la Kiev.

Luptele crâncene pentru Izium au continuat încă din primele ore ale agresiunii rusești, iar rușii i-au alungat în cele din urmă pe ucraineni din oraș la începutul lunii aprilie. Dar asaltul asupra Donbasului ucrainean nu avansează.

De aceea, însuși șeful Statului Major General al forțelor armate ruse, generalul Valeri Gherasimov, a mers la Izium. Potrivit unor surse militare ucrainene, Gherasimov va conduce ofensiva la nivel operațional și tactic.

Cel mai important soldat al Federației Ruse

Dacă luăm în considerare faptul că ministrul apărării, Serghei Șoigu, este doar un politician îmbrăcat în uniformă de general, atunci generalul Gherasimov, în vârstă de 66 de ani, este cel mai important soldat al Federației Ruse.

Și-a început cariera în Orientul Îndepărtat al Rusiei drept comandant de pluton de infanterie mecanizată, comandând ulterior o companie și un batalion. În 2000, în timpul celui de-al doilea război din Cecenia, a comandat întreaga Armată 58.

În 2012, când Vladimir Putin a revenit la Kremlin și a început să epureze aparatul de reformatori numiți de Dmitri Medvedev, șeful Ministerului Apărării, Anatoli Serdiukov, care cerea reforme profunde în armata rusă, și șeful său de stat major, Nikolai Makarov, și-au pierdut posturile.

Ministrul a fost înlocuit cu durul Șoigu, care îi este loial lui Putin, iar statul major al forțelor armate a fost preluat de Gherasimov, care a devenit, de asemenea, prim-ministru adjunct al apărării.

Gherasimov, autorul doctrinei că Rusia poate destabiliza alte state

Gherasimov este, de asemenea, autorul unei noi doctrine în politica externă rusă, care afirmă că, pentru a-și atinge obiectivele, Kremlinul poate destabiliza politic alte țări sau poate desfășura acțiuni hibride.

Principiile doctrinei au fost publicate în primăvara anului 2013. Un an mai târziu, acestea au fost puse în practică atunci când Rusia, în urma unor operațiuni ale serviciilor speciale, a desprins Crimeea de Ucraina și a declanșat un război în estul Ucrainei.

În timpul luptelor din vara anului 2014, Gherasimov a comandat forțele rusești din estul Ucrainei, care erau oficial forțele așa-numiților separatiști din Donețk și Luhansk.

Vladimir Putin alaturi de ministrul rus al apararii Serghei Soigu si adjunctul sau Valeri Gherasimov.

Gherasimov, dat dispărut în același timp cu Șoigu

Planurile de invazie a Ucrainei au fost făcute sub supravegherea sa. Iar el este responsabil pentru eșecurile rusești și pentru pierderile uriașe.

În luna martie, au existat mai multe speculații în privința sorții ministrul rus al Apărării Șoigu, după ce acesta nu mai fusese văzut în public din 11 martie.

Tot de pe acea dată nu mai fusese văzut nici Valeri Gherasimov, adjunctul lui Șoigu din ipostaza de șef al Statului Major General al Rusiei.

Cei doi au revenit însă în spațiul public ulterior, dar misterul dispariției lor nu a fost elucidat.

Vladimir Putin a început să facă epurări printre consilierii săi

Există de asemenea informații potrivit cărora Vladimir Putin a început să facă epurări în cercul său de apropiați și consilieri militari și din serviciile de securitate.

La începutul lunii martie, Christo Grozev, directorul site-ului de investigații Bellingcat, a citat mai multe surse independente care i-au spus că Putin a ordonat arestarea lui Roman Gavrilov, un general FSB (n.r. serviciul de securitate al Rusiei) și comandantul Gărzii Naționale a țării, care a suferit pierderi enorme în Ucraina.

Cu o săptămână înainte de aceasta, Andrei Soldatov a relatat că Putin a „decapitat” departamentul de informații externe al FSB, și i-a pus în arest la domiciliu pe șeful serviciului și pe adjunctul său.

hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.